12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politistul infractor Am ajuns sa falsific bani pentru ca nu mai faceam fata ratelor!

- Advertisement -

Constantin Dumitrescu si-a recunoscut vina in fata magistratilor, povestind in detaliu cum s-a apucat de falsificarea banilor. El a declarat ca primii bani falsi au fost plasati in municipiul Pitesti. Pe data de 21 noiembrie 2011 am cumparat de la Metro Craiova o imprimanta color performanta. in aceeasi zi am studiat cartea tehnica sa vad cum functioneaza si dupa ce m-am documentat, in zilele de 22, 23 si 24 noiembrie am inceput sa fac copii de pe bancnote de 100 si 200 lei. Pentru ca nu voiam sa le gaseasca sotia, pe masura ce le faceam le duceam in masina astfel incat in casa nu a mai ramas nimic. Primii bani falsi produsi de mine i-am schimbat in Pitesti. Pe un bulevard din oras am oprit la o toneta de unde am cumparat un pachet de tigari, dand vanzatoarei o hartie de 200 lei facuta de mine si doua hartii de cate un leu din cele bune. Am primit tigarile si restul si am plecat acasa. Pe drumul spre Slatina am oprit la un Peco si am cumparat combustibil cu banii schimbati la Pitesti, a povestit Constantin Dumitrescu in fata magistratilor.

Regret sincer si profund fapta comisa

Politistul spune ca a ajuns sa falsifice bani din cauza datoriilor pe care le avea la banci.

Am ajuns sa falsific bani din cauza ca am un credit foarte mare la banca si nu mai puteam face fata cu ratele. Regret sincer si profund fapta comisa, a mai spus agentul.

El a adaugat ca imprimanta folosita pentru falsificarea banilor fusese cumparata cu alt scop. Am cumparat imprimanta color intrucat fiica mea obtinuse cu putin timp in urma un loc foarte bun la un concurs de dans si voiam sa multiplicam fotografiile. in plus, sotia mea este contabil si isi mai lua de lucru acasa si chiar si eu aveam nevoie sa mai printez din rapoartele pe care le faceam pentru serviciu, a mai declarat barbatul.

Mai mult, Constantin Dumitrescu a tinut sa precizeze ca, desi sotia sa a fost cea care l-a ajutat sa instaleze imprimanta, ea nu are nicio legatura cu falsificarea banilor. Nu stia nimeni si nu m-a ajutat nimeni sa fotocopiez bancnotele, mai ales sotia mea, cu care as fi avut probleme daca afla, a sustinut politistul.

S-a deghizat pentru ca spera ca astfel sa nu atraga atentia

Barbatul a mai declarat ca, in ziua in care a intrat in magazinul din Bals, a pozat intr-un om bolnav tocmai pentru a nu trezi suspiciuni asupra sa. in ziua de 26 noiembrie am plecat de acasa cu intentia de a mai schimba din banii falsificati. M-am indreptat spre Bals si acolo pe o straduta laturalnica am parcat masina, mi-am aplicat un bandaj peste mana dreapta si unul peste ochiul stang si mi-am pus si ochelari la ochi. M-am gandit ca in felul acesta nu voi atrage atentia vanzatoarei. Am intrat in magazin si am cerut doua cartuse de tigari si doua pachete mari de cafea, acestea costand aproximativ 250 de lei. Am vrut sa platesc cu doua hartii de 200 de lei, insa, din cauza calitatii proaste a acestora s-au lipit trei hartii, fara ca eu sa observ lucrul acesta. Probabil ca asta a si trezit suspiciunea vanzatoarei, a spus barbatul.

El a precizat ca in momentul in care a fost identificat si dat pe mana politiei avea asupra sa foarte multi bani falsificati dar si o suma importanta de bani reali. in momentul in care am fost condus la sediul politiei Bals aveam asupra mea toti banii pe care ii falsificasem, un buletin fals pe care il gasisem cu cateva zile in urma la o ghena de gunoi, dar si suma de 15.000 lei, bani reali, pe care ii aveam dintr-un imprumut pe care il facuse tatal meu si cu care voiam sa-mi achit ratele la banca, a conchis agentul.

Constantin Dumitrescu a fost arestat preventiv, sambata seara, pentru 30 zile sub acuzatia de inselaciune si falsificare de moneda. Ofiterii de la Crima Organizata sub coordonarea procurorilor DIICOT au perchezizionat autoturismul politistului unde au gasit suma de peste 77.000 lei, in bancnote din cupiura 100 si 200 lei, contrafacute. Totodata, anchetatorii au ridicat de la locuinta barbatului o imprimanta folosita la copierea bancnotelor de 100 si 200 lei si hartia cerata folosita pentru falsificare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți