11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politistii locali din Slatina filmati in timp ce primeau bani, cercetati pentru luare de mita (VIDEO)

- Advertisement -

Potrivit imaginilor video, totul s-a petrecut in seara zilei de marti, in jurul orei 23.00, pe strada Artileriei din Slatina, in apropierea sensului girator de la Gara. Un camion de mare tonaj care venea de pe strada Cireasov a gresit drumul si a intrat in Piata Garii. Omul a intors camionul si vroia sa se reinscrie pe directia initiala cand a fost observat de echipajul Politiei Locale, oamenii legii facandu-i semn camionagiului sa le urmeze masina. Au oprit pe strada Artileriei si politistii l-au chestionat pe om, care a coborat din cabina camionului. Politistii au reintrat in masina institutiei si, dupa ce unul dintre ei si-a notat cateva date intr-un carnet, camionagiul, sosit langa geamul deschis al masinii de politie, a scos cateva bancnote din portofel si le-a plasat la picioarele politistului din dreapta. A fost sesizata Comisia de disciplina a primariei si, in cursul zilei astazi (miercuri – n.r.) urmeaza sa inaintam plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina, a declarat seful Politiei Locale Slatina, Adrian Pop.
Administratorul public al municipiului, Minel Prina, a confirmat si el intreaga poveste. Marti noaptea, in jurul orei 23.00, am fost anuntat de catre dispeceratul Politiei Locale ca asupra a doi politisti locali planeaza suspiciunea ca si-au insusit niste foloase necuvenite. La vizualizarea camerei de luat vederi se observa in primul rand ca politistii locali au facut mai multe greseli, in sensul ca desi au oprit un camion care incalcase o hotarare de Consiliu Local, soferul nu a primit nici macar un avertisment. in al doilea rand, conducatorul camionului a discutat mai mult timp cu politistii peste geamul deschis al masinii Politiei Locale, iar in cel de-al treilea rand, camionul a fost condus de masina politiei pana la iesirea din oras. Ceea ce rezulta din imagini este si ca cei doi politisti si-ar fi insusit anumite foloase necuvenite. Eu am sesizat Comisia de disciplina a Primariei, pe care am rugat-o sa analizeze cazul in regim de urgenta si, bineinteles, urmeaza sa anuntam si organele abilitate, si anume Parchetul, a declarat saptamana trecuta Minel Prina. Desi politistii se declara nevinovati, sustinand ca nici prin gand nu le trece sa demisioneze, seful Politiei Locale spune ca nu le va mai trasa sarcini de serviciu pana cand organele abilitate nu vor da o solutie finala in acest caz.

Camionagiul, ajutat de politisti sa gaseasca iesirea din oras

Dupa ce banii au fost plasati de camionagiu in masina politistilor locali, acestia au condus camionul, deschizandu-i drum ca unei coloane prezidentiale, pana la iesirea din Slatina, catre Brebeni. Tot ce pot spune in acest moment este faptul ca avem inregistrata o sesizare si ca Parchetul de pe langa Tribunalul Olt face cercetari, in dosarul 915/PA/2011, pentru infractiunile de dare si luare de mita, a declarat vineri procurorul Adrian Aspra, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.
Camionul, cu numarul de inmatriculare B-777-DLC, apartine societatii comerciale Trans Auto VYO SRL din Bucuresti.

Al doilea caz de luare de mita in cinci ani la Politia Locala Slatina

Este pentru a doua oara cand politisti locali din Slatina sunt cercetati pentru fapte de natura penala. in luna iunie 2006, doi politisti ai aceleiasi institutii (pe atunci Politia Comunitara Slatina), au fost cercetati, apoi arestati intr-un dosar de trafic de influenta, luare de mita si complicitate la luare de mita. Cei doi agenti, Constantin Gherghina si Florin Ion, au primit de la un tanar din Redea 2.500 de lei, spunandu-i acestuia ca au influenta pe langa seful institutiei si ca astfel il pot ajuta sa promoveze concursul pentru ocuparea unui post de politist comunitar. Banii au fost dati de tanar celor doi politisti, dar in cadrul unui flagrant organizat de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, pentru ca tanarul denuntase faptul ca i se ceruse mita. Din dosar nu a lipsit nici numele sefului Politiei Comunitare de atunci, Cornel Stana, dupa ce unul dintre agentii retinuti declarase in fata procurorului ca banii urmau sa ajunga la Stana, lucru infirmat de acesta.


APASA PE ACEST LINK PENTRU A VIZUALIZA IMAGINILE:
www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți