19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Partida Romilor Olt cere ajutor parlamentar pentru romii evacuati din G6

- Advertisement -

Luna trecuta 19 persoane de etnie roma au fost evacuate cu executorul judecatoresc din locuintele sociale din cauza restantelor mari inregistrate la plata chiriei si urmeaza altele 20 care ocupa abuziv camere in acest imobil. in timp ce romii isi fac iluzii, autoritatile planuiesc demolarea blocului cu pricina.
Propunerea este o schema cu angajamente, actiuni si raspunderi care ar trebui, odata pusa in aplicare, sa restabileasca relatiile dintre romi si Primaria Slatina astfel incat persoanele evacuate sa poata beneficia in continuare de locuintele sociale din care au fost indepartate. Comitetul Director al Partidei Romilor Olt asigura ca rau-platnicii isi vor onora, incepand cu luna decembrie, obligatiile de plata la capitolul chiriei, dar solicita primariei inghetarea penalitatilor si esalonarea datoriilor vechi in functie de venitul fiecarei persoane in parte. Toti locatarii care pana in acest moment au avut probleme in privinta platii chiriei s-au angajat ca vor plati chiria stabilita legal de primarie incepand cu luna decembrie. in ceea ce priveste restantele la plata chiriei, propunem inghetarea penalitatilor si a dobanzilor si esalonarea datoriilor in functie de venit, se arata in documentul depus la cabinetele celor doi parlamentari si transmis si Primariei Slatina. Daca partile ar cadea de acord, romii evacuati care s-ar reintoarce in Blocul G6 ar urma sa se organizeze astfel incat imobilul sa devina o oaza de liniste si curatenie. Astfel, conducerea organizatiei judetene a Partidei Romilor sustine ca romii vor avea actiuni periodice pentru curatenia fiecarui etaj al blocului, precum si in imprejurimile imobilului. Fiecare etaj va avea un responsabil care va veghea la respectarea programului si responsabilii de etaje ar urma sa dea socoteala unui responsabil pe bloc, care va intocmi saptamanal o nota detaliata cu eventualele probleme pe care o va inmana Partidei Romilor. Ca totul sa se desfasoare ca la carte, Partida Romilor Olt a desemnat si doi reprezentanti care sa se ocupe de problema G6, Nicolae Fieraru, prim-vicepresedintele PRPE Olt si stefan Mitrica, expert pe probleme de romi in cadrul Primariei Slatina.

Fara raspuns

Totodata, PRPE Olt solicita oficial Primariei Slatina informatii despre romii evacuati in 21 noiembrie din Blocul G6. Liderii organizatiei doresc detalii despre fiecare tip de problema intampinata de autoritati din partea romilor evacuati, precum si amanunte despre serviciile sociale de care parsoanele in cauza beneficiaza. Pe un ton oarecum imperativ, reprezentantii romilor atrag indirect atentia ca masurile luate de autoritatile municipiului nu trebuie sa incalce unele prevederi legale precum cele privind protectia copiilor. Avand in vedere situatia persoanelor de etnie roma din G6, va rugam sa ne transmiteti urgent urmatoarele date: care dintre aceste familii sunt evacuate sau in situatia de a fi evacuate (va rugam sa ne detaliati pe fiecare tip de problema in parte: lipsa contractelor, neplata chiriei etc.); care sunt tipurile de servicii sociale de care beneficiaza fiecare dintre aceste familii (ajutor social, indemnizatii pentru persoane cu handicap, alocatii complementare, alocatii de stat pentru copii, cantina sociala etc.); ne veti transmite documente doveditoare privind evaluarea familiilor care urmau sa fie evacuate si masurile intreprinse pentru prevenirea separarii copiilor de parinti, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copiilor, se arata in adresa transmisa Primariei Slatina.

Blocul G6 va fi demolat

Pana acum, PRPE Olt nu a primit nici un raspuns. Mai mult, autoritatile urmeaza sa evacueze alte 20 de persoane care ocupa abuziv locuinte sociale in blocul din Aleea Castanilor. Potrivit viceprimarului Ana Anghel, Blocul G6 urmeaza sa fie dezafectat in timp, dupa ce autoritatile gasesc o solutie pentru persoanele care sunt la zi cu plata chiriei. Luni, primarul Slatinei a anuntat ca imobilul va fi demolat, iar persoanele care isi platesc la zi chiria vor fi mutati in imobilul in care a functionat sediul SC Concis SA si care a fost cumparat de primarie. in ceea ce priveste Blocul G6, mergem pe o evacuare totala, pentru ca imobilul nu mai are nici o eficienta. Din cele 144 de camere, doar in cazul a 45, 46 nu exista datorii sau exista restante foarte mici, care pot fi reglate de la o luna la alta. Ceva trebuie facut cu G6, pentru ca nu putem merge la nesfarsit asa cu restante neplatite si cu ocuparea sa abuziva, a explicat, in ziua in care romii au fost evacuati, Ana Anghel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți