23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Catalogul electronic, introdus din ianuarie in toate scolile din Slatina

- Advertisement -

Primaria Slatina a semnat ieri contractul de finantare pentru introducerea acestui sistem la scolile din oras. Pe baza unei parole, parintele va avea acces la toate informatiile care privesc situatia scolara a propriului copil, de la absente si note pana la comentarii ale profesorilor privind comportamentul acestuia in scoala. Singurele unitati scolare unde pentru accesarea informatiilor se va plati un abonament lunar sunt colegiile Radu Greceanu si Ion Minulescu, unde datele vor fi introduse direct din salile de clasa.
Azi am semnat contractul prin care se introduce catalogul electronic la toate unitatile de invatamant din Slatina, cu exceptia liceelor Radu Greceanu si Ion Minulescu, unde incercam sa promovam o altfel de formula, sa vedem care este mai eficienta. Ideea este ca la acest catalog electronic pentru care am semnat contractul de finantare parintii nu vor avea nici o contributie financiara. Vor primi o parola si vor vedea efectiv care este situatia elevului in ziua respectiva – note, absente, chiar si anumite comentarii, de exemplu daca a fost cuminte, daca a fumat, lucruri de genul acesta. Dirigintele si profesorul respectiv vor avea libertatea de a face toate comentariile pe care le considera necesare. Dezavantajul este ca informatiile nu vor fi introduse in baza de date direct din clasa. Profesorul isi va nota datele necesare si la sfarsitul orei va merge in cancelarie sau la profesorul de informatica si va trece toate datele la rubricile elevilor. O metoda putin diferita va fi promovata la liceele Ion Minulescu si Radu Greceanu, unde parintii au situatii financiare mai bune. Vor plati lunar un abonament de 14 lei pe luna si toate datele vor fi trecute in timp real, la clasa. Din acei bani vor fi platite softul si calculatoarele. Nu este obligatoriu pentru toti parintii sa incheie abonamente, o vor face doar cei care sunt cu adevarat interesati sa afle zilnic situatia scolara a copiilor, a spus Minel Prina, city-managerul Slatinei.
Potrivit acestuia, noul sistem ce va fi introdus la cele doua licee este mult mai eficient pentru verificarea absentelor decat introducerea cartelelor de pontaj. Pe langa celelalte avantaje, nu vad de ce ar mai fi necesara introducerea acelui sistem de cartele din moment ce acesta face prezenta la ora. Cu cartela intri, dar asta nu inseamna si ca esti prezent la ora. Cu acest sistem, care din punctul meu de vedere ar trebui promovat, au de castigat atat parintii, profesorii, cat si directorii care fac situatiile aproape instantaneu, a precizat Prina. Desi este constient ca profesorii vor fi nemultumiti pentru ca introducerea datelor presupune o munca suplimentara pentru ei, administratorul orasului spera ca acestia vor intelege avantajele acestui sistem. Profesorii sunt putin mai reticenti. De obicei, la noi la romani exista o reticenta la tot ceea ce inseamna nou. Cand incerci sa implementezi un sistem nou, cei care trebuie sa-l implementeze si sa se plieze pe acel sistem au anumite urme de indoiala, anumite reticente care insa cu timpul vor disparea, cu atat mai mult cu cat acest sistem functioneaza cu succes la licee cu renume din tara. Noi vom face niste notificari, se va introduce probabil in regulamentul de ordine interioara aceasta responsabilitate. Va depinde foarte mult de directori, cum vor reusi sa introduca acest sistem extrem de benefic pentru parinti, in primul rand. Multi dintre ei au un program de lucru extrem de incarcat, care nu le permite sa treaca suficient de des pe la scoala. Prin aceasta metoda vor putea fi zilnic la curent cu tot ceea ce priveste situatia scolara a copiilor si vor putea lua masurile necesare, a spus Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți