2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Anul viitor aduce restructurari la Spitalul Judetean

- Advertisement -

Primarul Slatinei, Darius Valcov, a precizat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca procesul de modernizare a unitatii sanitare, sustinut financiar si de Primaria Slatina, va continua si anul viitor.
Pentru anul viitor pregatim un set de 30 de masuri care sa se alature celor 20 pe care managerul spitalului trebuie sa le indeplineasca pana la sfarsitul acestui an. O parte vor fi continuarea acestora, si aici vorbim de reorganizare, recompartimentare, mutare sectii, dotare, infiintare de noi compartimente, desfiintare de foarte multe compartimente, restructurare acolo unde este cazul, in special in zona personalului TESA. Va dau un singur exemplu, sunt 12 angajati la Resurse umane. Aceasta munca poate fi facuta in cadrul spitalului de maxim patru persoane. Am dat un singur exemplu, dar asta nu inseamna ca in alte compartimente nu sunt la fel de mari excesele. Sunt foarte multe sectii infiintate doar pentru a se numi medicii sefi de sectii. Aproximativ 8 sectii sunt infiintate doar pentru a da unor medici aceasta posibilitate, a spus Valcov. Acesta a precizat ca, pana acum, doar cinci din cele 20 de prime masuri au fost indeplinite de conducerea unitatii sanitare.
Dotarea cu instrumentar nu este demarata. Este in licitatie dar nu s-au achizitionat monitoarele, s-au adus doar cele 5 prin minister. Reorganizarea sectiilor nu a fost definitivata, macar la stadiul de a demara studiul de fezabilitate pentru a reorganiza sectiile. Nu s-a inceput reabilitarea spitalului, si aici ma refer la anvelopare, la schimbarea tamplariei, la dotarea cu lifturi, la camere de luat vederi, la intrarea prin sistem de cartela sau amprenta digitala. S-au facut lucrurile mai usoare – spalarea pacientilor zilnic, s-au impus orare pentru curatenie in saloane si bai si s-a inceput dotarea cu saltele, frigidere si televizoare pe sectii. Nu s-a inceput si nu se lucreaza inca la planul strategic care trebuie facut pe 3 ani. Acestea sunt lucruri care trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an. Sper ca vor reusi, pentru ca sunt multe masuri bune si pacientii si-au schimbat in bine parerea despre spitalul nostru. Nu este suficient, dar la anul pe vremea asta o sa fie si mai bine, a afirmat Darius Valcov. Edilul a precizat ca unitatea sanitara trebuie reorganizata, argumentand ca altfel risca sa se inchida.
Spitalul aduce pierdere in fiecare luna. Trebuie reorganizat, el nu va putea sa reziste asa in momentul cand va aparea coplata, noua lege a Ministerului Sanatatii. Nu va putea functiona cu personalul, cu risipa care se face. Va rezista trei luni si dupa aceea se va inchide pentru ca nu va avea venituri care sa acopere cheltuielile, a conchis el.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți