22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Bani falsi in pensii. Reteaua de falsificatori, destructurata de procurorii DIICOT

- Advertisement -

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au efectuat ieri 16 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 16 persoane cu varste cuprinse intre 17 si 41 de ani, specializat in falsificarea si punerea in circulatie de moneda nationala falsificata.
in cursul anului 2011, membrii gruparii coordonate de invinuitii Bibire Nicusor si Barbu Sebastian au obtinut beneficii financiare substantiale din punerea in circulatie pe teritoriul tarii a sumei de aproximativ 200.000 de lei, in bancnote contrafacute, precizeaza un comunicat de presa al DIICOT.
Bibire Nicusor a fost prins ieri in flagrant pe raza municipiului Bucuresti in timp ce incerca sa plaseze 160 de bancnote contrafacute din cupiura de 100 de lei. in urma perchezitiilor domiciliare s-a ridicat aparatura utilizata pentru falsificarea bancnotelor, la sediul DIICOT fiind aduse in vederea audierii 11 persoane, fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale.
Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificare de moneda si punere in circulatie de moneda falsificata si detinerea de instrumente in vederea falsificarii de moneda, se mai precizeaza in comunicat. Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul D.C.C.O. si DIC si cu sprijinul lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți