9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doctorul Simionescu de la Spitalul Judetean capuseaza bugetul de sanatate cu zeci de miliarde

- Advertisement -

Aurelian Simionescu este singurul medic nefrolog din Spitalul Judetean Slatina, astfel ca el indeplineste si rolul de sef de sectie. Bun. Cum are acest statut de privilegiat, Simionescu nu are cum sa duca lipsa de pacienti. Numai ca pacientii, in loc sa fie tratati pentru afectiunile renale de care sufera in SJU, unde exista conditii si aparatura de specialitate, sunt tratati in clinica privata a domnului doctor. Cum, necum, dupa ce sunt consultati si diagnosticati la spital, apar din senin cereri cum ca ei, bolnavii, doresc sa fie tratati la clinica privata a doctorului Simionescu. Ca sa vezi: tocmai la firma care are contract direct cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, unde un director care semneaza documente importante si-a pus semnatura si pe contractul cu firma Nefrolab. Ba se spune prin targ ca persoana in discutie ar avea interese in aceasta firma printr-un interpus. Ce e drept, asociatul lui Simionescu in aceasta firma este un bucurestean despre care un cotidian national scria nu demult ca ar fi putea fi ruda cu Sorin Oprescu, primarul Capitalei. Sa lasam asta insa pe mai tarziu si sa ne intoarcem la banii pe care ii incaseaza firma doctorului Simionescu, administrata de sotia acestuia, Livia Simionescu, de la buget. Potrivit unui centralizator oficial referitor la luna octombrie 2011, SC Nefrolab SRL a incasat de la Casa de Sanatate peste 6,4 miliarde de lei vechi pentru servicii de hemodializa, din care peste 6,1 miliarde pentru hemodializa conventionala si peste 84 milioane lei vechi pentru dializa peritoneala. Facem un calcul simplu si ajungem la peste 77 miliarde de lei vechi pe care societatea ii primeste anual gratie pacientilor directionati spre varianta privata de tratament, desi spitalul are conditii bune pentru efectuarea hemodializei. Sa mai spunem, desi se cunoaste acest lucru, ca sefa Sectiei de Hemodializa din Spitalul Judetean este fina medicului Simionescu, doctora Ileana Mihailescu. Reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate sustin ca si la spital se face hemodializa la bolnavi. S-o face, dar o pasarica ne-a ciripit ca spitalul primeste pentru acest serviciu medical doar un sfert fata de sumele primite de firma doctorului Simionescu. Cum a pus mana Aurelian Simionescu pe un asemenea contract?

Asociatul miraculos

SC Nefrolab SRL a fost infiintata in 2007, avand ca activitate principala asistenta medicala de specialitate si doi fondatori: medicul Aurelian Simionescu si un anume Mircea Gabriel Victor Oprescu din Bucuresti, om despre care presa nationala specula, pe baza unor informatii iesite din anturajul lui Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, ca ar putea fi ruda cu acesta. Cert este ca asociatul doctorului Simionescu este asociat in alta firma cu bunul prieten al primarului Capitalei, Aurel Catalin Galea, care a si sponsorizat campania electorala a lui Oprescu pentru alegerile prezidentiale din 2009. De asemenea, sotia lui Mircea Gabriel Victor Oprescu, Nuti Daniela Oprescu, este medic ginecolog si acorda consultatii in cadrul Clinicii Medicale Academica Bucuresti, controlata de familia primarului Oprescu. Se pare ca Mircea Gabriel Oprescu face miracole pentru firmele in care devine asociat. Sa mergem pe exemple. SC Bosiano SRL a fost infiintata in 2005 de un cetatean din Alexandria, Anghel Cretu, avand drept activitate principala comertul cu ridicata al materialului lemnos. Societatea a mers an de an in pierdere, dar soarta ei financiara se schimba brusc in 2010, cand Mircea Gabriel Oprescu devine actionar cu 50% din partile sociale ale firmei, an in care SC Bosiano SRL isi schimba si domeniul de activitate, trecand de la comertul cu ridicata la alte activitati referitoare la sanatatea umana. De la pierderi semnificative de sute de milioane anual firma trece, dupa ce Oprescu ia jumatate din capitalul social al societatii, dar si postul de administrator, la un profit net de peste jumatate de miliard de lei vechi in doar 10 luni de zile.
Acelasi Mircea Gabriel Victor Oprescu misca lucrurile si pentru firma partenerului sau de afaceri Catalin Galea, SC Gemedica SRL, care, dupa ce presupusa ruda a primarului Capitalei a dat niste telefoane, a prins anul acesta un contract de sase milioane de euro cu Directia de Sanatate Publica Iasi. Iata, deci, ce asociat de nadejde si-a tras doctorul Simionescu.

Cate firme are familia Simionescu?

Aurelian Simionescu detine, fie in proportie de 50%, fie in procent de 100%, nu mai putin de sase firme, Nefrolab SRL, Lilitecmed SRL, Lisimed Clinic SRL, Simimed SRL, Tehnomed 2005 SRL si Tehnomed SRL, ultima avandu-l asociat si pe fostul sef al Finantelor Publice Olt Marin Gubandru. Domeniile in care functioneaza societatile sunt toate de natura medicala si extrem de profitabile, judecand dupa rezultatele financiare ale firmelor inregistrate in baza de date a Ministerului Finantelor. Cele sase sereleuri au produs, in ultimii ani, un profit net cumulat de peste 7,5 miliarde de lei vechi – sume declarate oficial. Ocupandu-se de administrarea a cinci dintre firme, in 18 februarie 2009 medicul Simionescu lasa grija de administrator sotiei sale. La asa afaceri, asa avere. Potrivit declaratiilor de avere, familia Simionescu detine trei terenuri intravilane la Slatina (unul in strada Panselelor de 2.500 mp, altul de 4.200 mp in co-participare), Teslui (420 mp) si Brebeni (7.000 mp), dar si trei apartamente: unul in Bucuresti si doua in Slatina, unde Aurelian Simionescu mai detine si un spatiu comercial. seful Sectiei Nefrologie din Spitalul Judetean are mai multe conturi si depozite bancare care totalizeaza peste 1,5 miliarde de lei vechi si cateva sute de dolari si euro. inca aproape 1,5 miliarde de lei vechi au fost instrainati de sotii Simionescu, cu titlu de imprumut in nume personal, catre propriile firme Tehnomed 2005 SRL si Lilitecmed SRL. Veniturile celor doi soti sunt sunt completate anual cu circa 1,5 miliarde lei vechi din activitati salariale si cu aproape 1,7 miliarde lei vechi din inchirierea unor imobile (calcule facute la nivelul anului 2010).
si totusi, Aurelian Simionescu mai vrea. Cu un asociat de talia celui pe care il are la SC Nefrolab SRL si cu pilele de la CNAS, medicul slatinean umbla sa-si deschida un centru de hemodializa si la Caracal, afirma surse din anturajul doctorului. A, si sa nu uitam. Mircea Gabriel Victor Oprescu nu are un interes in Olt doar prin firma doctorului Simionescu. Una din cele peste 10 firme la care este asociat, Opremi Medfarm SRL Craiova, are un contract ferm cu Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Conform contractului 11726 din 19.05.2011, Opremi Medfarm va livra spitalului din Slatina materiale sanitare consumabile in valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi. Cum se leaga niste lucruri: materialele sanitare sunt utilizate exact in domeniul care aduce zeci si zeci de miliarde doctorului Simionescu – Dializa / Hemodializa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți