7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi posturi deblocate in primariile din judet

- Advertisement -

Primaria Slatina a primit aviz favorabil pentru angajarea unui inspector de specialitate (compartiment contabilitate, achizitii publice) la Directia Administrarea Strazilor si Iluminatul Public, desi solicitase deblocarea a patru posturi. Primaria Draganesti Olt a primit unda verde pentru angajarea a trei asistenti medicali, respectiv unul pentru un cabinet medical dentar, celelalte doua posturi fiind pentru cabinete medicale scolare. Solicitarea administratiei publice din Draganesti viza deblocarea a sase posturi – cinci de asistent medical si unul de consilier juridic debutant. Pentru Carlogani, din cele doua posturi cerute nu a fost aprobat decat unul, de consilier superior-contabil, in aparatul de specialitate al primarului. Primaria Draghiceni a primit aprobare pentru angajarea unui sofer, la Ianca s-a deblocat un post de consilier asistent la compartimentul financiar contabil si un post de muncitor excavatorist, iar Primaria Milcov a primit aviz pentru angajarea unui referent clasa III grad profesional superior.
in luna martie a acestui an, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in baza careia autoritatile locale care intampina dificultati in desfasurarea activitatii din cauza numarului redus de angajati pot face angajari pe posturile unice vacante.
Post unic este considerat cel ale carui atributii, prin continutul si natura lor, nu pot fi preluate de alt angajat sau, in cazul unui compartiment care are numai posturi vacante, un post va fi considerat unic si va putea fi ocupat.
Pana la ocuparea postului insa trebuie indeplinite o serie de formalitati. Primarul trebuie sa argumenteze si sa solicite prefectului demararea procedurii pentru primirea avizului favorabil de la Guvern, prin intermediul Ministerului Administratiei si Internelor. Dupa primirea avizului, primaria poate organiza concurs si aproba ocuparea postului.
in cursul acestui an, alte patru primarii au primit aviz favorabil pentru deblocarea unor posturi unice vacante. Este vorba de Primaria Cungrea, pentru care s-a aprobat scoaterea la concurs a unui post de consilier juridic, Primaria Valea Mare, pentru un post de inspector de specialitate, Primaria Valeni a primit aviz pentru un post de sofer pentru transportul scolarilor, iar pentru Primaria Vulpeni s-a avizat un post de consilier juridic gradul profesional principal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți