12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Retea de contrabanda cu tigari, anihilata de politie

- Advertisement -

Politistii Politiei municipiului Caracal impreuna cu cei de la Serviciul de Interventie Rapida l-au depistat, miercuri, in trafic, pe D.N. 6 -E 70, pe Mihaita Claudiu Bogdan, in varsta de 33 ani, din localitate, care conducea un autoturism, marca Skoda, in portbagajul caruia se aflau 10.000 de tigarete, de diferite marci, ce nu aveau aplicata banderola fiscala.
Continuand cercetarile, politistii au efectuat o perchezitie domiciliara in comuna Podari, sat Livezi, judetul Dolj, locatie de unde caracaleanul se aproviziona cu tigari, unde au fost gasite 16.018 pachete de tigari, de diferite marci, ce nu aveau aplicata banderola fiscala.
Mergand pe filiera traficantilor de tigari, oamenii legii au efectuat zece perchezitii domiciliare, in mai multe localitati de pe raza judetelor Olt si Dolj.
in urma perchezitiilor au fost ridicate 479 pachete cu tigari, de diferite marci, netimbrate sau cu timbru de fabricatie strain, precum si 50 de cutii cu petarde si 9 flacoane de parfum, urmand a se stabili provenienta si fabricarea acestora. A fost luata legatura cu Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Olt, in vederea stabilirii prejudiciului, persoanele la domiciliile carora au fost gasite tigarile urmand a fi sanctionate contraventional, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Barbatul din Caracal este cercetat in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de ,,colectare, detinere, producere, transport, prelucrare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, si detinerea de catre orice persoana in afara depozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei al produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate corespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete.
Autoturismul cu care acesta transporta tigarile a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți