14.1 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Vitalie Stanciu, fost primar al Balsului, trimis in judecata de DNA

- Advertisement -

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, infractiunile celor doi inculpati au fost savarsite in perioada 2006 – 2007, pe parcursul derularii procedurilor de accesare a unor fonduri SAPARD in vederea construirii unui abator pe raza orasului Bals. Eugen Butoi, in calitate de reprezentant legal al firmei SC Eurocom SRL, a prezentat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (A.P.D.R.P.)- Centrul Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 4 S-V Oltenia din Craiova si, ulterior, la Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Olt, mai multe documente false, inexacte sau incomplete referitoare la ridicarea constructiei (certificatul de urbanism, autorizatia de construire si copii certificate ca fiind conforme cu originalul autorizatiei respective).
Ca urmare, firma inculpatului Butoi Eugen, S.C. EUROCOM S.R.L., a obtinut pe nedrept suma totala de 942.392,97 lei (echivalentul a 274.624,35 euro), reprezentand fonduri din bugetul Comunitatilor Europene si din bugetul national. in demersul sau, Butoi Eugen a fost sprijinit de inculpatul Stanciu Vitalie, care, in calitate de primar al orasului Bals, judetul Olt, a dispus emiterea si prelungirea in mod nelegal a documentelor false depuse la A.P.D.R.P., respectiv certificatul de urbanism si autorizatia de construire. De asemenea, Stanciu Vitalie a omis sa inregistreze in evidentele speciale ale Primariei aceste documente pentru a ascunde faptul ca lucrarile au fost incepute fara respectarea legii. Prin aceasta, bugetul Primariei Bals a fost prejudiciat cu suma totala de 35.512,46 lei reprezentand taxele pe care S.C. EUROCOM S.R.L. ar fi trebui sa le achite pentru emiterea actelor respective, se precizeaza intr-un comunicat al DNA. Potrivit aceleasi surse,
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, s-a constituit parte civila in cauza cu suma totala de 2.697.477,13 lei, reprezentand valoarea integral decontata S.C. EUROCOM S.R.L. si penalitati. Pentru recuperarea pagubei produse APDRP, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand S.C. EUROCOM S.R.L. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Dolj.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți