14.6 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Doi batrani din Poboru au murit carbonizati dupa ce locuinta lor a luat foc

- Advertisement -

Tragedia s-a petrecut sambata noaptea in jurul orei 00:20. Pompierii au fost anuntati prin intermediul Serviciului Unic de Urgenta 112 ca la o locuinta din comuna Poboru a izbucnit un incendiu puternic. La locul solicitarii s-au deplasat in cel mai scurt timp militarii din cadrul Statiei Scornicesti, cu doua autospeciale pentru lucru cu apa si spuma. Din pacate, in momentul sosirii echipajelor la fata locului, focul se manifesta la nivelul acoperisului casei, dupa ce facuse scrum bunurile din doua camere de locuit. Cei doi proprietari erau deja decedati, a declarat Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
Salvatorii au actionat mai bine de trei ore pentru izolarea si lichidarea incendiului, cu toate eforturile acestora locuinta fiind distrusa in proportie de 80%. Cele doua victime, sot si sotie, Florea si Ecaterina Popescu, in varsta de 82 de ani, au fost gasite carbonizate in dormitorul casei.

Oamenii se pregateau de Craciun

Cu doar cateva ore inainte de producerea tragediei batranii taiasera porcul si se pregateau de sarbatorirea Craciunului. Sambata fiica celor doi oameni a fost la ei, pentru ca au taiat porcul pentru Craciun, i-a ajutat la transarea animalului si la toate cele. Seara ea a plecat la Slatina, unde locuieste cu familia, iar cei doi batrani s-au culcat. Noaptea, s-a intamplat nenorocirea. Saracii de ei, erau foarte batrani, neputinciosi, nu mai erau in putere. Casa a ars foarte repede, pentru ca era construita din barna, casa nu batraneasca, dar veche, foarte uscata. A ars imediat. Lumea spune ca locuinta a luat foc ba de la un resou, ba de la soba, Dumnezeu stie, dar este pacat de ei , a declarat sotia primarului din Poboru, Mia Barascu.
Au ars in urma incendiului mobilierul, bunurile si electrocasnicele din doua camere de locuit si aproximativ 60 metri patrati din acoperisul locuintei. Potrivit reprezentantilor ISU Olt, cauza probabila a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un resou electric cu care proprietarii isi incalzeau camera.
Cazul a fost preluat de politistii criminalisti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți