5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Andrei Iordache, seful DSP Olt: Eforturile sefilor de sectie demisi ar fi meritat o cauza mult mai buna!

- Advertisement -

Pentru a le putea raspunde, conducerea DSP Olt le-a cerut o serie de documente – copii dupa decizia privind eliberarea din functie, contractul de munca si actele aditionale, decizia de numire in functie precum si o copie a contractului de administrare. Andrei Iordache, seful DSP Olt, a precizat ca inca nu a primit de la medici toate documentele solicitate, dar considera ca lupta acestora cu conducerea ar fi meritat o cauza mai buna.
Nu am primit inca de la medici toate documentele solicitate. in momentul cand le vom primi, vom putea formula un raspuns. Din punctul meu de vedere, cred ca eforturile juridico-organizatorice ale celor cativa medici ar fi meritat o cauza mult mai buna decat sefia unei sectii. Poate daca miza ar fi fost revenirea doctorului Iovanescu, coleg cu dumnealor timp de peste 20 de ani, lupta ar fi fost mai credibila. Asa, cred ca doar au picat in capcana de a se lupta cu autoritatile politico-administrative cu armele acestora. Oamenii bolnavi au nevoie de medici competenti si sufletisti, nu de sefi de sectii sau administratori, nu de directori de spitale sau de directii sanitare, a spus Iordache.
La inceputul acestei luni, conducerea unitatii sanitare a demis din functii sefii sectiilor Ortopedie, Neurologie, Chirurgie Infantila, Chirurgie Plastica, Oftalmologie, Obstetrica-Ginecologie 1. De asemenea, a fost demisa si conducerea Laboratorului de Analize Medicale si a Centrului de Sanatate Mintala. Nicu Vladu, managerul unitatii sanitare, sustine ca toti cei opt sefi de sectii demisi vor avea, la inceputul anului viitor, posibilitatea de a da examen pentru reocuparea posturilor. Din toti cei opt sefi de sectii demisi din functii, unul singur ocupa postul cu examen. Nu as dori sa comentez motivele care m-au determinat sa iau acea decizie, sunt foarte multe… Demiterea este atributul managerului. Motivele vin din fisa de post si contractele de administrare, din nerespectarea acestora. Daca totusi dumnealor (n.red. medicii) doresc acest lucru, putem face publice toate motivele. Cu totii vor avea posibilitatea de a se prezenta la examenul ce va fi organizat pentru ocuparea functiilor de sefi de sectii. Dupa ce anuntul va fi publicat in Viata Medicala, vom organiza concurs pentru ocuparea posturilor in termenul legal, a spus Vladu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți