18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Mos Craciun bate judetul

- Advertisement -

Anul acesta s-au cheltuit 100.000 de lei pentru cadourile destinate copiilor de Craciun. Avem 600 de plase cu cadouri pentru cei mici pe care Mos Craciun a inceput de vineri sa lea ofere copiilor prin oras, inca 1,700 de cadouri pentru copiii care vin la primarie sa ne colinde si vreo 500 de pungi care merg la persoanele cu situatie materiala grea. Anul acesta nu a scazut bugetul destinat unor astfel de cheltuieli fata de anul trecut, ne-a lamurit administratorul public al Slatinei, Minel Prina.
Dar Mos Craciun nu se opreste in Slatina, ci bate tot judetul, trece pe la primarii, lasa ce are de lasat pentru copii si pleaca mai departe. A trecut, de pilda, si pe la Babiciu, unde a lasat cadouri nu doar pentru copiii de gradinita si scolari, ci si pentru batranii din Centrul de Asistenta si ingrijire care functioneaza in comuna, ca si pentru veteranii de razboi, cati au mai ramas. si anul acesta, ca in toti anii, Mos Craciun vine pentru copiii localitatii, dar nu doar pentru ei. Mosul este darnic si cu cei 12 varstnici de la Caminul de batrani, cu personalul institutiei, ca si cu veteranii de razboi. Este o perioada a bunatatii, a cadourilor, o perioada a bucuriei de a darui. Nu stiu cum este in alta parte, dar la noi Mosul a venit de fiecare Craciun, a spus, emotionat de vizita lui Mos Craciun, primarul comunei, Emilian Andrei.
Pe urmele Mosului cu barba alba si lunga am ajuns si la Barasti, unde am aflat ca 180 de copiii vor primi cadouri lasate si aici de legendarul personaj. Aici Mos Craciun a fost ajutat din plin de niste oameni cu suflet mare, care au plecat urechea la rugamintile noastre, au bagat mana in buzunar si s-au facut partasi la miracolul bucuriei generale. Astfel, circa 180 de copii vor primi pungi cu dulciuri, sucuri si altele, fiecare in valoare de 50 de lei, a declarat primarul din Barasti, Vergil Gealapu.
si copiii din Falcoiu, circa 500 la numar, vor cunoaste bucuria surprizelor de Craciun. Avem si in acest an cadouri de la Mos pentru copii. Daca ar fi sa masuram in bani aceste cadouri am spune ca ele valoreaza cam 13, 14 lei fiecare, ne-a marturisit contabila Primariei Falcoiu, Maria Lazarov.
Pentru copiii din Oboga Mosul este un pic mai darnic: fiecare punga va fi plina cu bunatati care valoreaza 25 de lei.
Toate acestea in afara celor pe care Mos Craciun le va lasa in casa fiecarui crestin cu copii. Aici, insa, va conta daca cei mici au fost ascultatori si respectuosi cu parintii si daca la scoala au primit note mari.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți