9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Start la plata taxelor si impozitelor locale si la Slatina

- Advertisement -

Oamenii au facut coada inca din prima zi de incasari, unii dintre ei ca sa scape de grija darilor, altii pentru a beneficia de reducerea platilor aplicata in primele trei luni ale noului an. Eu, unul, sa spun drept, nu doar pentru reducere am venit sa platesc astazi, ci pentru ca asa fac an de an: scap de-o grija de la inceput. Asa fac eu cu toate datoriile, cu toate facturile. Cum le primesc, le onorez. Pe de alta parte, este buna si reducerea asta, bonificatie, cum i se spune, pentru ca nu ma dau banii afara din casa, spunea un cetatean care astepta la ghiseu sa-si plateasca darile inca din prima zi.
Nu am putut sa demaram incasarea taxelor si impozitelor locale din prima zi lucratoare a anului pentru ca procesul de trecere de la un an la altul presupune un timp scurt de lucru. Noi avem contract cu o firma privata care administreaza baza de date si firma are nevoie de cateva zile pentru a realiza transferul datelor. Se arhiveaza mai intai datele aferente incasarilor de anul trecut, se face transferul de informatii si apoi incasam. Desi oficial anuntul nostru spunea ca de luni vom demara incasarea taxelor si impozitelor locale aferente anului in curs, noi am inceput sa incasam inca de joi, 5 ianuarie, a declarat seful DGVC Slatina, Florin Barbu.
in primul val de platitori s-a gasit joi si consilierul judetean Ion Badescu. Eu asa fac de fiecare data, imi achit darile la bugetul local la inceput de an, a declarat alesul.
Persoanele fizice care achita integral impozitul pana la 31 martie beneficiaza de o bonificatie de 7%, in vreme ce persoanele juridice pot economisi 2% in aceleasi conditii legate de termen. Valoarea taxelor si impozitelor locale a ramas pentru 2012 la nivelul anului trecut.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți