10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Anul 2012 a debutat prost in Olt la capitolul locurilor de munca: mii de solicitari si doar 14 posturi vacante

- Advertisement -

Este vorba de 11 locuri care asteapta sa fie ocupate la Slatina, de un post in Corabia si de doar doua posturi in Caracal. in municipiul-resedinta de judet se cauta doi psihologi, un frizer si opt soferi (de autoturisme si camionete). Doi angajatori din municipiul Caracal cauta un agent de paza si un manipulant de marfuri, iar la Corabia se cauta un vanzator.
La cealalta extrema solicitantii unui loc de munca sunt de ordinul miilor, si vorbim doar de somerii inregistrati la AJOFM si indemnizati. Astfel, potrivit datelor AJOFM, in acest moment institutia inregistreaza peste 3.700 de solicitari de locuri de munca, printre cele mai cautate profesii fiind cele de lacatus mecanic (223 solicitari), operator calculator (53), contabil (69), asistent medical generalist (98), electrician intretinere si reparatii (69), electromecanic (34), mecanic agricol (112), mecanic auto (51), mecanic utilaje (67), profesor in invatamantul liceal, postliceal, profesional (53), profesor in invatamantul gimnazial (40), strungar (89) sau sudor (73). De asemenea, nu mai putin de 193 de absolventi de invatamant preuniversitar se afla in cautare de job-uri, dar si 83 de persoane care isi ofera serviciile ca asistenti personali pentru persoanele cu handicap, dupa ce primariile au concediat anul trecut pe banda rulanta oameni care practicau acest tip de profesie din cauza lipsei banilor pentru salarii. Sute si sute de persoane mai cauta posturi vacante in meserii precum agent de paza, coafor, bucatar, consilier economic, economist de banca, frezor, inginer mecanic, lucrator comercial, operator chimist, juristconsult etc. Pentru munca necalificata in agricultura exista peste 230 de cereri, dar se cauta si munca necalificata in constructii.
Ultima Bursa generala a locurilor de munca organizata anul trecut in Olt (luna decembrie) a fost o copie palida a evenimentelor similare de altadata, in sprijinul somerilor venind doar sapte agenti economici care au oferit numai 23 de posturi vacante, pe care s-au batut peste 130 de persoane. Dintre acestea, 48 de persoane au fost selectate in vederea angajarii si numai doua au fost angajate in aceeasi zi.
Ultimele informatii furnizate de AJOFM in 2011 despre rata somajului in judet indicau cresterea acesteia. Astfel, la sfarsitul lunii noiembrie, rata somajului era de 6,71 %, mai mare cu 0,17% decat cea inregistrata la sfarsitul lui octombrie. Numarul somerilor inregistrati la AJOFM era de 11.813 persoane, din care doar 3.918 primeau indemnizatie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți