14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noua bucatarie a Spitalului Judetean Slatina aduce economii lunare de 250.000 lei

- Advertisement -

Mici probleme sunt legate de transportul hranei de la bucatarie, amenajata in spatiul fostei spalatorii a spitalului, la bolnavi, insa conducerea unitatii a asigurat personalul care transporta hrana ca va fi rezolvat si acest aspect. Dincolo de acest impediment, bolnavii s-au declarat multumiti de calitatea hranei la chestionarile formulate de managerul spitalului si de primarul Slatinei, Darius Valcov, care in prima zi de functionare a blocului alimentar s-a aflat in incinta SJU. Mancarea este foarte buna, si o spun in cunostinta de cauza, pentru ca am mai fost internat in acest spital si pot compara. Exista si carne, ciorbele sunt bune, exista si desert. Eu, unul, nu ma plang, ne-a spus unul dintre bolnavii spitalului.
Lucrurile merg bine, potrivit declaratiilor personalului care isi desfasoara activitatea in blocul alimentar, si in bucatarie. Aici este bine, lucrurile functioneaza, noi incercam sa fim la inaltimea asteptarilor conducerii spitalului si a bolnavilor internati. Pentru asta suntem aici. Astazi, de pilda, pacientii vor servi ciorbita de legume cu bucati de carne, friptura de pui cu pilaf de orez si desert, declara, vineri, bucatareasa unitatii, Florina Varlan.
Pentru anul 2012, Spitalul Judetean a cumparat 12.000 kilograme de pulpe de pui, 2.200 kg de carne de porc in carcase, 140 kg de carne de vita si 1.600 kg de preparate din carne, 1.200 kg de branza telemea si 3.600 kg branza de oaie, 72 kg de cascaval 3.600 de kg de iaurt si 9.600 litri de lapte, 1.000 kg de margarina si 480 kg de smantana. Dincolo de toate celelalte produse, de la legume si paste fainoase la biscuiti si compot, reprezentantii spitalului s-au gandit sa ofere pacientilor ca desert cozonac. Prima plata pentru hrana bolnavilor a trecut binisor de patru miliarde de lei vechi.

Economii

Serviciul de hrana al SJU Slatina a fost externalizat in urma cu opt ani. Contractul pentru prepararea si furnizarea hranei bolnavilor incheiat cu firma Elcomex in luna noiembrie 2003, intrat in vigoare la 1 decembrie acelasi an si prelungit ani in sir prin acte aditionale, a expirat la 31 decembrie 2011. Conducerea spitalului a hotarat insa sa nu mai prelungeasca relatiile contractuale cu Elcomex, motivandu-si hotararea prin economiile pe care institutia le-ar putea face prin functionarea unui bloc alimentar propriu. Initial, contractul de furnizare a hranei bolnavilor incheiat intre spital si Elcomex a avut o valoare de 1,5 miliarde de lei vechi. Valoarea a crescut la foarte putin timp de la semnarea contractului cu peste 30%. in ultimele luni, spitalul platea in fiecare luna firmei private in jur de 4 miliarde de lei vechi. Primarul Darius Valcov a spus in prima zi a anului ca economiile pe care spitalul le va inregistra cu hrana vor fi de circa 2,5 miliarde de lei, bani care vor fi investiti in dezvoltarea unitatii sanitare, inclusiv in achizitionarea de aparatura medicala noua. Cu banii pe care ii vom economisi numai in acest an din faptul ca bucataria nu mai este administrata de firma care pana acum a facut jaf in spital, se vor putea reabilita si dota cinci sali de operatii si se vor aduce monitoare pentru pacientii de la Terapie Intensiva, a declarat Darius Valcov.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți