16.8 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

SMURD Olt, dotat cu doua ambulante noi

- Advertisement -

Noile ambulante, VW Transporter, tip B 2, 4X4, vor fi incadrate, pe fiecare tura, cu cate trei subofiteri-paramedici care au absolvit cursul de prim ajutor medical si descarcerare. Acestea vor interveni pe o suprafata de aproximativ 2000 kilometri patrati si vor putea acorda prim ajutor calificat unui numar de 107.474 de persoane, care locuiesc in raionul de interventie al celor doua subunitati, dar suprafata pe care pot actiona si numarul de persoane care vor beneficia de serviciile noilor ambulante pot creste in functie de solicitarile celorlalte echipaje din judet, a precizat Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt.
Potrivit maiorului Lucian Zaharia, din cadrul ISU Olt, procedura de inregistrare si avizare a celor doua ambulante dureaza aproximativ o luna de zile, astfel ca, cel mai probabil, autospecialele vor putea fi folosite incepand cu luna februarie.
Autospecialele fac parte dintr-un proiect amplu al Ministerului Sanatatii prin care se vor achizitiona peste 1200 de ambulante de tip B si C, o parte dintre acestea ajungand prin contracte de comodat si la unitatile SMURD din tara.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți