8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt: in Spitalul Slatina nu exista riscul unor infectii generalizate nozocomiale din cauza spalatoriei!

- Advertisement -

in cadrul spitalului exista medic epidemiolog, dr. Patru, un extraordinar de bun profesionist, care ar fi fost prima persoana care ar fi trebuit sa ridice aceasta problema. Din cate stiu eu dumnealui nu a ridicat aceasta problema si nici specialistii din cadrul DSP. Cunoastem situatia si discutiile ca rufele se spala la Bucuresti, dar de aici si pana la faptul ca un medic apare public si spune ca exista pericol iminent de infectii generalizate nozocomiale cred ca e un pas putin prea mare si s-au pripit sa alarmeze in felul acesta populatia. in acest momentul, din punctul de vedere al DSP, nu exista riscul unor infectii generalizate nozocomiale datorate acestei probleme a spalatoriei, a spus Iordache.
Declaratiile acestuia vin dupa ce conducerea Camerei Federative a Medicilor Olt, reprezentata de medicii Eufrosina Bratoi si Sorin Lesnic, a afirmat ca medicii din spitalul judetean se tem de o nenorocire pentru ca spalatoria unitatii a fost externalizata unei firme din Bucuresti, nu sunt cunoscute conditiile in care se realizeaza spalarea rufelor, ca multe dintre ele vin deteriorate, rupte, decolorate si amestecate, iar transportul rufelor spalate se face cu aceeasi masina cu care sunt transportate si cele murdare. Desi cei doi lideri sindicali au afirmat ca au solicitat DSP un punct de vedere privind acest aspect, directorul unitatii sustine ca nu a primit din partea sindicatului decat o solicitare prin care sunt cerute niste documente.
Din partea sindicatului medicilor am primit doua sesizari – una legata de schimbarea celor opt sefi de sectii, prin care ni se solicita un punct de vedere asupra acelor demiteri, care intr-adevar mi se pare o relatie corecta intre corpul medical si DSP. Am transmis un punct de vedere care a coincis cu decizia justitiei. Referitor la celelalte probleme, din partea sindicatului nu am primit decat o solicitare in baza Legii 544 prin care ne cer sa le punem la dispozitie o serie de documente. Nu a existat o consultare intre sindicatul medicilor si DSP, pur si simplu ne-au cerut sa le punem la dispozitie o serie de documente printre care se numara si autorizatia sanitara de functionare pentru bucatarie. Vom pune documentele solicitate la dispozitie sindicatului. Nu a fost o sesizare, ci pur si simplu o solicitare in baza Legii 544, a precizat Andrei Iordache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți