10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Piata agro-alimentara de 1,2 milioane de lei la Babiciu

- Advertisement -

Autoritatile locale trag tare ca piata agro-alimentara sa devina functionabila cel mai tarziu in luna martie a acestui an. Speram ca lucrarile la acest important obiectiv sa se finalizeze pana cel mai tarziu in luna martie, astfel ca oamenii sa poata utiliza spatiul incepand din aceasta primavara. Este o investitie extrem de utila pentru localitatea noastra. Comuna a mai avut o piata pe locul in care s-a construit noul stadion, insa era un spatiu amenajat in aer liber, dupa tipul pietelor vechi proiectate in timpul regimului comunist. Cea de acum are toate dotarile pe care o piata moderna le cere, a declarat primarul comunei, Emilian Andrei.
Noua piata are spatii bine compartimentate pentru vanzarea legumelor si a fructelor, a branzeturilor, a carnii si a preparatelor din carne, are spatiu pentru sacrificarea animalelor in conditii de siguranta pentru consumatori si un cabinet medical veterinar, este racordata la reteaua de alimentare cu apa si nu-i lipseste, evident, grupul sanitar. Locul destinat acestei investitii se intinde pe o suprafata de 480 de metri patrati si in cuprinderea lui au fost proiectate si parcari auto.

Anul si investitia

Din 2011, comuna Babiciu are si un stadion modern, dotat cu instalatie nocturna, cu tribuna de 100 de locuri, cu incalzire centrala si cu dusuri pentru sportivi. Investitia a costat 540.000 de lei si a fost finantata de Guvernul Romaniei prin Ordonanta 7 privind instituirea programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Costul propriu al autoritatilor locale pe segmentul de cofinantare s-a ridicat la 100.000 lei.
Din anul 2010 localitatea are si un parc cu sistem de iluminare pe timp de noapte si cu muzica ambientala, investitie realizata tot cu bani de la Guvern si tot prin Ordonanta 7/206, suma cheltuita fiind de 320.000 de lei. Pentru aprobarea acestor proiecte am primit sprijin de la toate institutiile implicate, nu am avut piedici si pentru asta multumim tuturor factorilor implicati. Eu fac parte din tagma oamenilor care vor sa lase ceva in urma si nu spun cuvinte mari si nici electorale. Avem o viata si tot omul tinde sa lase ceva in urma lui, acesta este scopul nobil al muncii in general. Unii dintre noi au sansa sa faca asta nu doar pentru copii si nepoti, ci si pentru comunitate. Asta am incercat sa fac si eu, dupa putere si posibilitati, sustine Emilian Andrei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți