8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Protest si la Slatina

- Advertisement -

Desi proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, protestele continua in intreaga tara. Declansate in semn de solidaritate cu medicul Raed Arafat, care a demisionat in urma unor remarci acide la adresa sa ale sefului statului, protestele s-au transformat in mitinguri antiprezidentiale. Mii de oameni din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu, Iasi, Targoviste, Ploiesti, Alba Iulia, Braila, Craiova, Targu Jiu, Galati, Constanta, Arad, Satu Mare, Oradea, Targu Mures, Brasov au iesit in strada pentru a-si striga nemultumirile.

Tentativa de protest vineri seara

La Slatina, pana aseara a fost liniste, in ciuda nemultumirilor care sustin liderii sindicali ai medicilor ca ar exista. O tentativa de protest a avut loc vineri seara, in jurul orei 21.30, cand cateva persoane s-au adunat pentru scurt timp in fata Prefecturii Olt. Printre cei nici 20 de protestatari care s-au conversat timp de aproximativ 20 de minute in fata prefecturii s-au numarat liderul sindical de la Alro, Constantin Popescu, liberalii Sorin Bratoi, director medical la Spitalul Schitu, impreuna cu mama sa, medicul Eufrosina Bratoi, presedinta sindicatului medicilor din Spitalul Slatina, medicul legist Sorin Lesnic si presedintele PNL Slatina, Dan Codan. Din motive pe care probabil doar cei cativa protestatari le cunosc, acestia s-au imprastiat rapid la scurt timp dupa aparitia ziaristilor in zona.

Duminica seara a inceput mobilizarea

Lucrurile s-au schimbat usor ieri seara, in jurul orei 19.00 Pana la inchiderea editiei, pe platoul din fata prefecturii se adunasera in jur de 30 de persoane, majoritatea tineri, inarmati cu steaguri si pancarde. Nu va fie frica, ca Basescu pica!, Ultima solutie, inc-o Revolutie! Demisia!, Voi traiti bine, noi nu! scandau protestatarii, care au spus ca vor ramane in fata prefecturii toata noaptea. Acum suntem putini, dar de maine incolo ne vom strange din ce in ce mai multi, nu se mai poate continua asa. Suntem alaturi de Raed Arafat, singurul om care a facut ceva pentru tara asta, a spus unul dintre tineri. in jur de 20 de jandarmii au sosit si ei odata cu protestatarii.
Miscari mai ample de protest se pare ca vor avea loc azi, in jurul orei 17.00.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți