14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 450 de manifestanti au protestat luni la Slatina impotriva Puterii

- Advertisement -

Dupa ce duminica aproape 70 de oameni, in majoritate tineri, au declansat protestele la Slatina, luni, in jurul orei 16.00, randurile manifestantilor s-au ingrosat dupa ce liderii locali ai Opozitiei le-au cerut membrilor si simpatizantilor politici sa se alature protestatarilor, ei fiind sfatuiti sa manifeste in mod pasnic. si, intr-adevar, fortele de ordine nu au avut motive sa intervina. Singurele violente au fost cele de limbaj, cei care incitau multimea la scandari utilizand cuvinte dure cu precadere la adresa presedintelui Romaniei. Manifestantii au scandat, printre altele, Jos dictatura, Ne-ai ciuruit, Ultima solutie, inc-o revolutie, Romani treziti-va!, Nu stati la balcoane, ca muriti de foame, si Jos Basescu, iar reprezentantii USL au recitat la megafon si versuri. S-a intonat, printre scandari si strigate licentioase, Imnul Romaniei si s-au interpretat cantece patriotice. Luarile de cuvant au dezvoltat subiecte precum nivelul de trai scazut al populatiei, pericolul inchiderii ALRO, ineficienta Puterii si masurile de austeritate luate de guvern.
Printre protestatari s-au numarat pensionari, lideri ai USL, consilieri judeteni si locali, sindicalisti, precum si functionari publici din institutiile controlate de partidele Opozitiei. Prezente vocale au avut, printre altii, Dan Codan, presedintele PNL Slatina, Costinel Alexandrescu, directorul ansamblului folcloric Doina Oltului, Constantin Popescu, consilier local din partea PSD si lider sindical la ALRO etc. in multime au putut fi vazuti consilierii judeteni ai PNL Florian Dumitrescu si Viorel Dumitrescu, dar si Marius Oprescu, presedintele PSD Slatina.
Ca de obicei, au existat tabere active si, in plan secund, participanti pasivi care s-au multumit sa priveasca. Miscarea de strada a fost una declarat spontana, desi Primaria Slatina a anuntat ca este deschisa la rezolvarea oricarei solicitari privind autorizarea manifestatiei.
La fata locului au fost dislocate trupe de jandarmi care au supravegheat multimea, sub coordonarea sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi, colonelul Dorel Drejoi.
Protestul a durat circa doua ore, manifestantii imprastiindu-se dupa ce si-au dat intalnire si pentru marti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți