10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident de munca mortal la ALRO

- Advertisement -

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, victima, Gheorghe Tanasie, a cazut in cap de la o inaltime de peste cinci metri in timp ce dezafecta impreuna cu alti colegi balustrada de la o cale de rulare. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 09:00, in sectia Electroliza Hala 1, unde barbatul lucra ca lacatus mecanic. El a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Slatina insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. Barbatul a fost adus in Unitatea de Primiri Urgente, insa, din pacate, era decedat. A fost intubat si resuscitat timp de 40 de minute, dar fara rezultat, ne-a declarat medicul Romeo Stanculescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.

Inspectorii ITM Olt, politistii si procurorii au demarat o ancheta in acest caz. Echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Slatina, reprezentantii ITM Olt si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt s-au deplasat la fata locului unde, din primele cercetari, au stabilit ca un angajat al societatii, in timp ce desfasura o activitate de recuperare fier la o inaltime de aproximativ cinci metri, s-a dezechilibrat si a cazut, decedand ulterior. in cauza s-a dispus efectuarea necropsiei in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs decesul. Cauza a fost preluata de Parchet, ne-a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Inspectorii de munca s-au deplasat la fata locului pentru a verifica documentele si a stabili daca, in momentul producerii accidentului de munca, angajatul societatii purta sau nu echipament de protectie. Toate aceste date le vom sti in momentul finalizarii anchetei, in urma careia vom afla imprejurarile in care angajatul societatii a decedat, a spus Daniel Ghita de la Inspectoratul Teritorial de Munca Olt.
Gheorghe Tanasie lucra la ALRO de cinci ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți