15.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Start la negocierile CAS cu furnizorii de servicii medicale pentru contractele pe 2012

- Advertisement -

Pana la inchiderea editiei angajatii CAS nu finalizasera lista furnizorilor de servicii medicale acceptati la negocieri, insa presedintele institutiei, Florin Ciocan, declara ieri ca, in general, nu vor fi probleme. Cert este ca spitalele au depus toate documentele privind negocierile pentru incheierea de contracte pe anul in curs si, in general, cam toti furnizorii importanti au respectat termenul depunerii documentelor solicitate de noi. Poate o farmacie sau doua nu vor fi in relatii contractuale cu noi, dar in rest lucrurile merg bine. N-am terminat toate dosarele de verificat, lucram inca la acest capitol, dar speram ca nu vor fi probleme, a declarat Florin Ciocan.
Astazi vor fi rezolvate eventualele contestatii. Maine incep negocierile propriu-zise, potrivit unui calendar dinainte stabilit. in 20 ianuarie CAS va negocia si incheia contractele cu furnizorii de ingrijiri medicale la domiciliu si cu cei de servicii medicale de urgenta prespitaliceasca. Urmeaza, la rand, in 23 ianuarie, furnizorii de servicii medicale de medicina dentara, in aceeasi zi urmand sa aiba loc prezentarea, sustinerea si negocierea ofertelor privind procentul de diminuare a tarifelor pentru investigatii paraclinice. in 24 ianuarie se incheie contractele cu furnizorii de servicii medicale paraclinice si cu medicii de familie, in 25 ianuarie – cu furnizorii de dispozitive medicale si cu farmaciile, in 30 ianuarie – cu furnizorii de servicii medicale de recuperare si cu cei de servicii medicale paraclinice, iar in 31 ianuarie – cu furnizorii de servicii medicale spitalicesti.
Spitalele vor avea anul acesta o finantare la nivelul minim de functionare.
Suma prevazuta in 2012 pentru spitale asigura functionarea acestora la nivel minim. Speram sa nu avem probleme la negocieri, pentru ca eu sunt sigur ca si in acest an vor exista rectificari bugetare si ca lucrurile se vor desfasura normal. Avem experienta anilor trecuti care ne spune asta: ca pentru farmacii si spitale se vor face rectificari bugetare, sustinea, nu cu mult timp in urma, seful CAS Olt.
Pentru luna ianuarie CAS a prelungit contractele de anul trecut prin acte aditionale. Spitalul Judetean de Urgenta a primit, pentru prima luna a anului, 5,8 milioane de lei, in conditiile in care unitatea sanitara primea un buget lunar de 65 miliarde de lei vechi, iar Spitalul Caracal a primit 1,6 milioane de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți