Oficialii companiei sustin ca se iau in calcul diverse solutii pentru a se evita reducerea productiei din cauza scaderii livrarilor de electricitate de la Hidroelectrica. in momentul de fata, ne concentram sa mentinem continuitatea activitatii, in ciuda fluctuatiilor in alimentarea cu energie electrica. Suntem increzatori ca vom putea gasi o solutie acceptabila in privinta livrarilor de electricitate si ca ne vom putea implementa, in continuare, strategia de dezvoltare pe termen lung in Romania, declara Gheorghe Dobra, directorul general.
in acelasi timp insa, Alro analizeaza diverse optiuni, inclusiv restructurarea operationala si oprirea temporara a capacitatilor de productie mai putin eficiente daca nu va putea contracta intreaga cantitate de electricitate la costuri viabile din punct de vedere economic.
Din cauza situatiei de Forta Majora declarata de Hidroelectrica, Alro primeste acum, de la aceasta companie, circa 50% din necesarul de electricitate. Ca urmare, compania a fost obligata sa cumpere cantitati semnificative de energie electrica de pe Piata Zilei Urmatoare si de pe Piata de Echilibrare. Aceste piete nu au fost create in scopul contractarii de energie electrica, ci pentru a ajusta deviatiile de la consumul zilnic estimat. Contractele incheiate aici sunt pe termen scurt, nepredictibile, la costuri mari. in plus, nu tin cont de profilul de consumator in banda al Alro si de beneficiile pe care le ofera un astfel de consumator pentru reteaua nationala de alimentare cu electricitate. Toata energia electrica pe care Alro a cumparat-o, atat prin contracte directe, cat si prin intermediul OPCOM, a fost si continua sa fie folosita exclusiv in procesul de productie la Alro, Vimetco Extrusion si Alum. Alro, Vimetco si oricare dintre subsidiarele acestora nu au vandut niciodata si nici nu intentioneaza sa revanda electricitatea catre terti, se mai precizeaza in comunicat.
Potrivit datelor oficiale postate pe site-ul companiei, ALRO a inregistrat un profit net de 222,4 milioane de lei in primele noua luni ale lui 2011, in crestere cu 91 milioane de lei fata aceeasi perioada a anului 2010.
Daca nu obtine energie ieftina, ALRO inchide o parte din fabrica
- Advertisement -
- Advertisement -