6.3 C
Slatina
luni,12 mai,2025

Ultimele Articole

Peste jumatate din revolutionarii olteni platiti raman fara indemnizatie

- Advertisement -

Potrivit modificarilor legislative, de indemnizatia lunara reparatorie (2020 de lei), prevazuta la art.4 alin.(4) din Legea nr.341/2004 nu vor mai beneficia luptatorii remarcati prin fapte deosebite, dar nici copiii eroilor-martiri, indiferent de varsta, daca nu sunt incadrati in nici o forma de invatamant ori nu realizeaza venituri din motive neimputabile lor, anunta conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Olt.
in evidenta Casei Judetene de Pensii Olt, in aceasta situatie se afla un numar de 90 de beneficiari, ale caror drepturi sunt suspendate in anul 2012, prin efectul Legii nr.283/2011, declara directoarea CJP Olt, Silvia Draghici.

Ce drepturi raman in plata
Printre cei 55 de beneficiari ai Legii Recunostintei ale caror drepturi vor ramane in plata si pe parcursul anului in curs se numara sotii supravietuitori ai celor decedati,
parintii celor care si-au pierdut viata, copii celor decedati (pana la majorat sau pana la terminarea studiilor, fara a depasi varsta de 26 ani), luptatorii raniti si luptatorii care au fost retinuti. in aceasta situatie se afla, la nivelul CJP Olt, un numar de 19 beneficiari, care vor ramane in plata cu drepturile pe care le-au primit in luna decembrie 2011. Este vorba de sase parinti beneficiari de pe urma celor care si-au pierdut viata in Revolutie, de un sot supravietuitor, un copil de erou martir, un luptator retinut, si de 11 raniti cu diferite grade de invaliditate, din care trei fara grad. Ei isi pastreaza drepturile aflate in plata in ultima luna a anului trecut. Acestor categorii de beneficiari li se va acorda, totusi, dupa caz, numai indemnizatia lunara (1102 lei) adaugata la pensia pentru limita de varsta, prevazuta la art.5 alin 1, litera m din Legea nr.341/2004, mai spune Silvia Draghici.

Cine ne sunt revolutionarii
Printre revolutionarii din Olt se numara si nume foarte cunoscute. Pe lista celor care au beneficiat sau beneficiaza de terenuri acordate gratuit, de scutire de la plata impozitului pe teren si locuinta sau de indemnizatie, dupa caz, au figurat/figureaza fostul prefect de Olt Nicolae Gradinaru, actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, Ioan Nedelea, Stelian Sima, presedintele UPSC Olt, Gheorghe Lepadat, fost comandant al Garnizoanei Slatina, Constantin Popescu, lider sindical la Alro Slatina si actual consilier local in municipiul-resedinta de judet, Marin tulus, fost primar al comunei Valea Mare, Marin Postolache, omul de afaceri Marin Podolan, Dumitru Despina, fost sef al Directiei Silvice Olt si fost consilier local, Dumitru Guianu, de la Fundatia scoala Romana de Afaceri de pe langa Camera de Comert, Industrie si Agricultura Olt, colonelul Gheorghe Nastasie, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Gheorghe Mihail, fost subprefect de Olt si inspector guvernamental, Nicolae Florica, fost sef al Directiei Silvice Olt, Gheorghe Scarlat, intreprinzator privat, Eugen Carjan, Cristian Cenusa, Anghel Danciulescu de la PSD, Mircea Medintu, fost primar al orasului Draganesti-Olt, Lulu Dinu, fost consilier local la Draganesti etc.
Dincolo de sutele de revolutionari, multi dintre ei veniti, cum se spune in popor, cu pluta, Oltul are si patru eroi martiri. Potrivit informatiilor postate pe Portalul Revolutiei, la evenimentele din decembrie 1989 patru olteni si-au pierdut viata. Ion Argherie, din Rotunda, soldat in termen la UM 01026 Bucuresti, a murit impuscat in zona fostului CC din capitala. Nicolae Ciobanu, din Tufeni, soldat in termen la UM 01210, si-a pierdut viata in fata Televiziunii, impuscat in inima.
Daniel Popa, din Draganesti, soldat in termen la UM 0865 Campina, a murit impuscat pe Aeroportul Otopeni. Victor Olaru, din Parscoveni, de profesie magazioner, si-a pierdut viata tot in Bucuresti, impuscat in timp ce se afla prin zona Big Berceni a Capitalei.

Proteste
La inceputul lunii decembrie 2011, peste 150 de revolutionari au protestat in Capitala impotriva taierii indemnizatiilor.
Premierul Emil Boc declara anul trecut ca Guvernul cheltuia circa 110 milioane euro anual pentru drepturile revolutionarilor, numarul acestora crescand de la 4.000, in 2004, la aproape 17.000 in prezent.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți