Obiectivele generale al proiectului constau in implementarea unui sistem de monitorizare si decizie pentru situatii de urgenta in legatura cu evenimente hidro-meteo, accidente la cladirile hidrotehnice si deversari accidentale; achizitia unui sistem de alarmare si dispunere a sirenelor eficient, desfasurat pe intreaga suprafata a judetului, ce va fi actionat de sistemul suport de monitorizare si decizie; imbunatatirea capacitatii de interventie si salvare prin achizitia a doua barci de patrulare si interventie; imbunatatirea constientizarii locale in cazuri de risc de inundatie prin crearea si mentinerea unui registru local de risc. La eveniment a participat o delegatie din localitatea Belene (Petar Dulev – primar, Momchil Spasov – viceprimar, Yuliyan Gospodinov si Krum Krumov – experti in cadrul proiectului), dar si reprezentanti ai Consiliului Judetean Olt si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt – beneficiarul final al acestui proiect.
Vrem sa profitam de aceasta conferinta de presa pentru a initia inceputul unei colaborari fructuoase de ambele parti. Avem speranta ca acest proiect va contribui la dezvoltarea capacitatii noastre si a activitatilor pentru oferirea unor servicii de urgenta de calitate. Speram ca demararea acestui proiect sa ne ofere posibilitatea de a lucra impreuna pentru propunerea de noi proiecte in cadrul perioadei de programare urmatoare a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, a declarat primarul din Belen, Petar Dulev.
Colonelul Marian Pica, prim-adjunctul ISU Olt, este de parere ca implemenarea acestui proiect va avea efecte benefice atat pentru locuitorii judetului Olt cat si pentru cei din zona Belen. in Romania gestionarea situatiilor de urgenta provocate de aceste evenimente meteo periculoase este o activitate de interes national, avand in vedere frecventa de producere si mai ales dimensiunea efectelor acestor factori de risc. De aceea ne simtim foarte onorati ca suntem beneficiarii acestui proiect . Implementarea acestui proiect la nivelul zonei Olt si zonei Belen va avea efecte deosebite privind gradul de siguranta al cetatenilor, atat prin cresterea capacitatii operationale cat si prin reducerea timpului de raspuns, a precizat colonelul Marian Pica.
Cea mai importanta parte a acestui proiect o reprezinta achizitionarea unui sistem de alarmare compus din noua sirene electronice si alarmare prin telefon, acestea urmand a fi montate la Barajul de la Frunzaru, in cinci locatii din Corabia, doua locatii din Orlea, si la cate o locatie din Ianca si Gura Padinii. Durata proiectului este de 18 luni.
Sistem de alarmare modern pentru sudul judetului
- Advertisement -
- Advertisement -