22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Viscolul a lasat fara curent electric jumatate din localitatile din judet

- Advertisement -

Jumatate din localitatile din judet au ramas ieri fara curent electric din cauza viscolului puternic, iar circulatia s-a desfasurat cu dificultate in special in zonele de nord si centru ale judetului. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, 48 de utilaje de deszapezire au actionat pe 36 de drumuri judetene si 9 drumuri nationale, fiind imprastiate pe carosabil aproximativ 400 de tone de material antiderapant.
Cele mai afectate tronsoane de drum sunt cele din zonele de nord si centru ale judetului, unde se actioneaza pe 34 de drumuri judetene. Din informatiile centralizate de Secretariatul Tehnic Permanent, la ora 13.00 erau 56 de localitati fara curent electric si doi stalpi de electricitate rupti. Echipele de interventie ale societatii care se ocupa cu alimentarea cu energie electrica a judetului se afla in teren pentru remedierea defectiunilor, a declarat ieri plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
Reprezentantii Consiliului Judetean au precizat ca utilajele de deszapezire vor fi in permanenta prezente pe drumuri pentru a preveni blocarea acestora.
in partea de nord a judetului de la ora 05:00 dimineata am inceput sa actionam cu 12 utilaje. Nu s-au inregistrat probleme si vom actiona in continuare pentru ca avertizarea ramane valabila pana maine seara (n.r astazi). Noi suntem in permanenta prezenti pe drumuri si vom actiona cu material antiderapant pana cand inceteaza ninsoarea, a declarat Iliuta Neca, directorului Directiei Tehnice si Investitii, din cadrul Consiliului Judetean Olt.

Cod portocaliu de viscol pana la ora 18.00

Administratia Nationala de Meteorologie a emis ieri dimineata o avertizare de cod portocaliu de viscol puternic, pentru judetele din sudul si sud-estul tarii. Potrivit meteorologilor, vremea va continua sa se inrautateasca, iar vantul va depasi la rafala 80-90 de kilometri pe ora, determinand diminuarea severa a vizibilitatii si troienirea zapezii. Avertizarea meteo este valabila pana azi, la ora 18.00.
Centrul Operational al ISU Olt a trimis atentionarea meteorologica catre toate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta ale celor 112 localitati din judet si a dispus masura asigurarii permanentei la sediile primariilor si interventia prompta pentru indepartarea zapezii de pe drumurile din localitati, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți