11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marcel Dutu – 44. Maraton de expozitii plastice la Slatina si Draganesti-Olt

- Advertisement -

Startul va fi dat joi, la ora 10.00, in sala de expozitii a Bibliotecii orasenesti Dumitru Popovici din Draganesti-Olt, unde Marcel Dutu va vernisa prima expozitie sub genericul Acasa. Un al doilea vernisaj va avea loc dupa-amiaza, incepand cu ora 14.00, la Sala Artis din Slatina a Muzeului Judetean Olt, unde vor fi prezenti colegi ai autorului, artisti cunoscuti, critici de arta si iubitori ai artelor plastice. Acest cadrul expozitional ii va fi dedicat regretatului artist plastic Nicolae Truta, de care Marcel Dutu s-a simtit foarte legat si a carui trecere in nefiinta a fost resimtita mai mult decat dureros de autorul sarbatorit joi; de aceea, expozitia de la Artis va fi intitulata Pentru Nae (asa cum ii spuneau apropiatii lui Nicolae Truta).
De aici, participantii se vor muta la Centrul Cultural Eugen Ionescu pentru a vizita, incepand cu ora 16.00, cea de-a treia expozitie semnata Marcel Dutu si intitulata Atunci, acum. in fine, cea de-a patra expozitie va fi gazduita de Biblioteca Judeteana Ion Minulescu, sub genericul Discurs la ceruri, si ea isi va primi autorul si invitatii acestuia la ora 17.00.
Cele patru expozitii vor cuprinde peste 200 de tablouri realizate in ultimii ani, multe dintre ele extrem de indraznete la nivel de expresie si compozitie.
Marcel Dutu s-a nascut la 9 februarie la Slatina, este profesor de arte plastice la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din Draganesti-Olt si la Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu din Slatina si are, la 44 de ani, un frumos palmares artistic, fiind unul dintre importantii (si putinii) pictori de avangarda din Olt.
Printre invitatii celor patru evenimente se vor numara criticul de arta Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Arta Craiova, pictorul Lucian Rogneanu, artistul plastic Catalin Podoleanu, coleg de catedra si prieten al sarbatoritului, pictorul Paul Tudor-Bals, sefii institutiilor care gazduiesc expozitiile, mai multi oameni de litere din Slatina si din judet.
O a cincea expozitie semnata Marcel Dutu va fi organizata la Gradinita Nicolae Truta din Dobretu in data de 11 februarie, zi in care maestrul Nicolae Truta ar fi implinit 63 de ani. Expozitia ii este, evident, dedicata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți