23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Nemtii au donat Spitalului Caracal aparatura medicala in valoare de circa 200.000 de euro

- Advertisement -

Lotul cu aparatura medicala a sosit saptamana aceasta. Nu este pentru prima oara cand Spitalul Caracal are parte de o asemenea donatie. in urma cu ceva timp institutia sanitara caracaleana a primit cu titlu gratuit de la spitalul din Germania 120 de paturi reglabile de foarte buna calitate, mobilier si materiale sanitare. Colaborarea dintre cele doua institutii a luat acum forma unui proiect pentru care reprezentantii lor au batut palma: dotarea Spitalului Caracal cu aparatura medicala de inalta performanta pentru doua sali de operatie. Transportul care a sosit luni seara din Germania, cu o delegatie condusa de directorul medical al spitalului, contine doua mese de operatie, aparate speciale, lampi scialitice si tot ceea ce este necesar unei sali de operatie moderne. Vorbim de aparatura completa. Totul se ridica la circa 200.000 de euro. Chiar daca aparatura nu este noua (daca era noua valoarea ei se ducea undeva la 500.000 de euro), medicii nostri spun ca ceea ce am primit tine de performanta in materie de medicina si ca aparatura primita de noi nu se gaseste, de pilda, in spitalele din Craiova. in orice caz, ei sunt foarte multumiti. Se pare ca spitalul din Germania a schimbat aparatura pe care o detinea dupa doar trei ani de folosinta, a declarat managerul Spitalului Caracal, Octavian Popescu.

Contributie proprie

Ca cele doua sali de operatie sa-si schimbe nu doar aparatura medicala, ci si infatisarea, Spitalul Caracal trebuie sa cheltuie el insusi intre 300 de milioane si 350 de milioane de lei vechi, pentru achizitionarea de mobilier nou. Trebuie sa contribuim si noi cu ceva bani, circa 300 – 350 de milioane de lei vechi, pentru ca trebuie sa schimbam mai multe lucruri, obiecte de mobilier, tapet, lavoare etc., a mai spus Octavian Popescu.
Donatiile Spitalului Oberhausen nu se sfarsesc aici. in viitorul apropiat Spitalul Caracal va mai primi aparatura medicala, dar si paturi moderne. Ne mai trebuie circa 170 de paturi din astea moderne ca sa schimbam cu totul paturile vechi. Le vom primi si pe astea si nu numai, a adaugat managerul spitalului din Caracal.
Colaborarea dintre cele doua unitati sanitare a fost posibila prin implicarea unei filiale a asociatiei catolice CARITAS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți