3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bugetul Caracalului ramane in ceata, dascalii raman fara salarii

- Advertisement -

Desi toti consilierii au fost prezenti ieri la primarie, in sala de consiliu au intrat doar protejatii primarului, ceilalti multumindu-se sa protesteze in fata institutiei. Alaturi de acestia s-a aflat si presedintele PDL Caracal, Nicu Vladu, care a declarat ca edilul Gheorghe Anghel a vrut sa transforme sedinta de ieri intr-o motivatie politica. Conform legislatiei in vigoare, din momentul in care bugetul este aprobat la nivel national, ai 45 de zile la dispozitie sa-ti aprobi bugetul local. Proiectul bugetului trebuie cunoscut de toata lumea si de cei care, prin lege, sunt obligati sa-l studieze si sa faca propuneri, respectiv de consilierii locali. Vreau sa va spun ca din ianuarie si pana astazi nu s-a intrunit Consiliul Local pentru ca primarul, care este ordonator principal de credite, nu l-a convocat. Dansul vrea ca sedinta extraordinara pe care a convocat-o astazi (marti – n.r.) s-o transforme intr-o motivatie politica, in sensul ca, iata, el, primarul, ar vrea sa dea salarii, dar nu vrea Consiliul Local. Ei bine, o asemenea sedinta trebuie sa fie ordinara. Or, cand un municipiu sta fara viceprimar – demis legal prin vot politic (ne intrebam si noi cum este in continuare platit acest viceprimar), cand anumiti consilieri PSD sunt exclusi din partid si nu mai au mandat sa reprezinte partidul in Consiliul Local, toate astea inseamna ca suntem singurul oras din Romania care nu mai este guvernat. Ca dl Anghel nu vrea sa se tina sedinta ordinara pentru ca nu vrea schimbarea viceprimarului revocat legal din functie, pentru ca nu vrea sa fie schimbati niste consilieri care nu mai au mandat din partea partidului – mi se pare indoielnica atitudinea domnului primar. Nu suntem aici sa facem politica, Toti consilierii intra imediat ce va fi convocata sedinta ordinara. Mi se pare normal ca, atata timp cat legea spune ca o data pe luna sa faci sedinta ordinara, trebuie sa convoci sedinta ordinara. Am asteptat doi ani o asemenea sedinta. Mi se pare normal ca macar acum, cu doua luni inainte sa plece din primarie, sa faca sedinta ordinara. Nu avem nimic de impartit cu nimeni. Avem criza impotriva noastra, avem iarna asta impotriva noastra, nu mi se pare normal ca si primarul sa fie impotriva noastra. De ce azi, stiind ca este zi de salariu in 15, pe 14 primarul convoaca sedinta extraordinara? Suntem aici ca sa demonstram populatiei ca i-am intins domnului primar mana pe care el, iata, n-o vrea. Atata timp cat nu va fi convocata sedinta ordinara, noi nu participam la o altfel de sedinta, a spus presedintele PDL Caracal.

Anghel recunoaste: nu a convocat sedinte ordinare in mod intentionat

De cealalta parte, Anghel a recunoscut si ieri, ca si altadata de altfel, ca nu convoaca sedinte ordinare pentru a-si pastra aproape consilierii cu care am facut treaba. Am spus-o si altadata: nu am tinut sedinte ordinare pentru ca nu am vrut ca cei cinci consilieri PSD, exclusi de o organizatie nestatutara, sa fie indepartati din Consiliul Local. Eu nu sunt omul care sa calce pe cadavre, nu pot sa imi bat joc de oamenii cu care am lucrat. Asa ca am recurs la un drept legal: acela ca primarul sa convoace sedinte extraordinare. Consilierii erau obligati sa vina la chemarea primarului, a declarat primarul municipiului Caracal.

Mic istoric

Starea conflictuala din cadrul Consiliului Local Caracal treneaza din 2010. Atunci, cinci consilieri social-democrati au fost exclusi din PSD. in aceasta situatie, ramasi fara sprijin politic, cei cinci ar fi trebuit inlocuiti, masura ce poate fi aprobata doar in sedinta ordinara a Consiliului Local. Apropiati ai primarului in exercitiu, cei cinci s-au bucurat de protectia edilului, si el exclus din PSD. Mentinerea in Consiliul Local a celor cinci consilieri ramasi fara mandat politic a facut si obiectul unui proces in instanta de contencios-administrativ. Tribunalul Olt a admis cererea impotriva lui Gheorghe Anghel, potrivit consilierului PSD Ion Lucian Bondrescu, iar Curtea de Apel Craiova a respins recursul declarat de primarul Caracalului.
sedinta extraordinara care ieri nu s-a tinut a fost reconvocata pentru astazi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți