15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Neglijenta medicului Cornel Fulga a mai ucis un om

- Advertisement -

Un nou scandal a izbucnit la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, protagonistul fiind medicul Cornel Fulga, din a carui neglijenta a mai murit un om. Catalogat drept un betiv fara a i se face nici un fel de investigatii, un pacient a fost trimis la sectia de psihiatrie de pe Draganesti, unde dupa cateva ore a decedat din cauze cardiace sau pulmonare. Alcoolemia barbatului era zero.

Neglijenta medicului Cornel Fulga, reincadrat anul trecut la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, a mai facut o victima – un barbat de aproximativ 60 de ani, adus duminica seara cu ambulanta la UPU. Potrivit unor surse medicale, barbatul a fost vazut de Fulga, care, fara sa-i faca nici un fel de investigatii, a tinut cont doar de faptul ca pacientul era agitat, i-a pus diagnosticul etilism si l-a trimis la sectia de psihiatrie de pe Draganesti. Dupa cateva ore, barbatul a decedat din cauze cardiace sau pulmonare, alcoolemia sa fiind zero. Conducerea spitalului pare hotarata sa ia masuri drastice.
Cunosc cazul dar nu va pot da mai multe detalii, pentru ca maine (n.red. azi) la ora 10.00 vom avea o sedinta a Comisiei de analiza a deceselor, dupa care vom trage concluzii si vom lua masurile care se impun, dar nu cred ca ne mai putem limita la faza contemplativa. N-as vrea sa fiu gresit inteles, ca am avea noi ceva cu domnul doctor Fulga, nu este cazul. Dar sunt situatii cand se impune o foarte mare atentie si niste masuri poate chiar radicale, a spus medicul Romeo Stanculescu, directorul medical al spitalului. O pozitie la fel de ferma are si managerul unitatii sanitare, Andrei Iordache.
O decizie in acest caz va fi luata in urma sedintei Comisiei de analiza a deceselor, dar in chestiuni flagrante, cum este acest caz, toleranta mea este zero. E vorba de viata unui om si, chiar daca sunt unul dintre marii aparatori ai medicilor, in situatii de acest gen toleranta mea, repet, este zero, a spus Iordache.

Cornel Fulga a intrat in atentia opiniei publice in ianuarie 2009, cand in timpul garzii sale la UPU, un batran din Draganesti Olt, plimbat ore in sir intre sectiile spitalului, a fost lasat sa moara pe un scaun in sala de asteptare.
Pe 22 ianuarie 2009, Mihai Constantinescu, pacientul in varsta de 64 de ani, din Draganesti Olt, a fost adus cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, intr-o stare avansata de denutritie. Din nefericire pentru el, medicul de garda, Cornel Fulga, nu l-a considerat o urgenta, desi batranul repeta cu vocea din ce in ce mai stinsa mor, taica, mor. Nici suferinta batranului, nici rugamintile asistentei de pe ambulanta, disperata ca omul murea sub ochii ei pe holul de la UPU, nu l-au impresionat atunci pe Fulga. Plimbat ore in sir intre sectiile spitalului, batranul a murit pe un scaun cu rotile.
Cazul, preluat si de presa centrala, a fost analizat de o comisie a Ministerului Sanatatii, la spitalul din Slatina deplasandu-se chiar ministrul Sanatatii de atunci, Ion Bazac. Masurile au fost luate rapid, fiind demisa atat conducerea spitalului cat si medicii care au fost considerati vinovati.
Cercetat pentru ucidere din culpa, Cornel Fulga a fost scos de sub urmarirea penala, iar in iulie 2011 a revenit ca medic primar la UPU, repus in drepturi prin decizie definitiva si executorie a Tribunalului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți