19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Medicul Cornel Fulga, suspendat pana la finalizarea anchetei

- Advertisement -

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina a decis ieri suspendarea din functie a medicului Cornel Fulga, acuzat ca a lasat sa moara cu zile un pacient in varsta de 65 ani din Ganeasa. Managerul unitatii spitalicesti, dr. Andrei Iordache, a declarat ca medicul Cornel Fulga nu si-a indeplinit atributiile prevazute in fisa postului, precizand ca din punctul sau de vedere este inadmisibil ca pacientul sa plece din Unitatea de Primiri Urgente fara nici un fel de investigatii.
Avand in vedere situatia, am luat decizia de a-l suspenda pe doctorul Fulga din functia de medic la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) pana la finalizarea anchetei. Este inadmisibil ca pacientul sa plece din UPU fara nici un fel de investigatii. in cursul zilei de ieri (n.r marti) am avut o intalnire cu toti cei implicati in aceste caz si singura explicatie pe care am primit-o a fost ca nu s-a putut face nici un fel de investigatie pentru ca pacientul era recalcitrant. Dar vorbim despre UPU, unde exista un protocol foarte bine stabilit, protocol terapeutic, si o fisa a postului care prevede foarte clar acesti pasi. La aceasta unitate este o obisnuinta sa vina pacienti recalcitranti sau agresivi. Ceea ce a facut doctorul Fulga este strigator la cer si nu am cum sa nu iau aceasta decizie, a precizat managerul Andrei Iordache.

Barbatul decedat suferea de astm

Marin Mitrache, pacientul decedat, a fost adus duminica trecuta cu ambulanta la UPU Slatina. Barbatul a fost vazut de medicul Cornel Fulga, care, fara sa-i faca nici un fel de investigatii, a tinut cont doar de faptul ca pacientul era agitat, i-a pus diagnosticul etilism si l-a trimis la sectia de psihiatrie de pe Draganesti. Dupa cateva ore, pacientul a decedat, rezultatele necropsiei scotand la iveala faptul ca barbatul nu consumase nici un gram de alcool, decesul survenind ca urmare a unor afectiuni pulmonare si cardiace.
Medicul Fulga a trecut in foaia de observatie ca pacientul era sub influenta bauturilor alcoolice, cu agitatie psihomotorie si recalcitrant si ca nu poate fi investigat. in urma efectuarii necropsiei s-a stabilit ca alcoolemia era zero iar cauza decesului, vorbesc despre raportul preliminar, este de natura pulmonara sau cardiaca, a precizat managerul SJU.

Vecinii barbatului sunt socati

Marin Mitrache locuia singur intr-o casa din comuna Ganeasa. Barbatul era divortat si avea doi copii care locuiesc in Bucuresti. El figura in evidentele medicului de familie cu astm bronsic, iar duminica, cand i s-a facut rau, vecinii au fost cei care au chemat ambulanta. Oamenii au aflat socati ca barbatul a fost lasat sa moara cu zile doar pentru ca medicului i s-a parut ca este beat.
Un nepot care venise in vizita pe la el l-a gasit cazut in casa si ne-a chemat sa il ajutam sa il ridice. intr-adevar era destul de agitat si nu ne-am putut intelege cu el, dar nu era beat. Mai bea si el, ca tot omul, dar nu era un betiv. stiu ca era bolnav, avea probleme cu plamanii, astm. Cred ca era agitat din cauza durerii. Chiar ne-a cerut sa-i dam spray-ul pentru astm. Nu ma asteptam sa moara in halul asta. Am auzit si noi ca medicul de la urgente nici nu l-a consultat. Cum este posibil asa ceva? Cum sa lasi un om sa moara cu zile? L-au vazut ca era neingrijit, nespalat si nu si-au dat interesul , a spus revoltat unul dintre vecinii babatului.

Spitalul are de platit daune morale lui Fulga

Medicul Cornel Fulga nu este la prima acuzatie de malpraxis. in ianuarie 2009, acesta a fost dat afara din spital dupa ce in timpul garzii sale un batran din Draganesti Olt, plimbat ore in sir intre sectiile spitalului, a fost lasat sa moara pe un scaun cu rotile in sala de asteptare. Cornel Fulga a dat atunci spitalul in judecata, iar in 2011 a fost repus in functie dupa ce judecatorii i-au dat castig de cauza. Mai mult, potrivit celor declarate de Andrei Iordache, unitatea spitaliceasca a fost obligata de catre instanta sa-i platesca medicului salariile aferente perioadei cat a stat pe bara si daune morale, suma datorata acestuia fiind de un miliard de lei vechi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți