16.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Ramiro Vasile a recunoscut ca era beat cand a produs accidentul: Bausem whisky!

- Advertisement -

Dupa aproape sase luni, Ramiro Vasile, fostul presedinte al TNL Slatina, a dat in sfarsit declaratii in procesul in care este judecat pentru ucidere din culpa. La inceputul sedintei fostul liberal si avocata sa au invocat ca acest caz are parte de o mediatizare excesiva si au cerut instantei ca sedinta de judecata sa se desfasoare cu usile inchise pe motiv ca sedinta publica ar aduce atingeri demnitatii inculpatului. Mai mult, aparatoarea lui Ramiro, avocata Nina Pascu, a depus in acest sens si cateva extrase din ziare: Dupa ultima sedinta am constatat o supramediatizare a cazului, a explicat avocata. Cererea a fost insa respinsa, judecatorul declarand sedinta publica.

La spital am aflat ce s-a intimplat

in fata instantei si a familiei victimei, Ramiro a povestit cum s-a produs tragedia in urma careia jandarmul de numai 22 ani si-a pierdut viata. in noaptea respectiva, in jurul orei 00:30, ma indreptam dinspre Slatina catre Craiova. Afara ploua. Cu mine in autoturism se mai afla o persoana. La un moment dat, intre Ganeasa si Padurea Saru, am fost orbit de un camion care mergea din fata cu faza lunga. Nu stiu daca acesta (n.r camionul) trecuse de mine pentru ca aveam pe parbriz foarte multe luminite rosii, reflectate in picaturile de ploaie, provenite de la semnalizarea camionului. Atunci s-a produs accidentul. in momentul impactului nu aveam mai mult de 70 de km/h. Pot sa spun ca autoturismul din fata mea nu avea luminile de semnalizare din spate aprinse. Dupa aceea nu mai stiu nimic, a spus Ramiro.
Acesta a povestit ca abia la spital a aflat ce s-a intamplat. La spital mi-am revenit, acolo am aflat ce s-a intamplat. stiu ca imediat mi-au fost recoltate probe de sange dar nu imi mai aduc aminte rezultatul alcoolemiei, a mai declarat fostul liberal.

Am baut whisky

Ramiro Vasile a recunoscut in fata instantei ca in momentul producerii accidentului se afla sub influenta bauturilor alcoolice, acesta precizand ca bause acasa. inainte sa plec la drum, acasa, am servit masa si am consumat bauturi alcoolice. Am baut whisky , a spus el.
Acesta a mai mentionat ca a fost profund marcat de cele intamplate si din acest motiv nu a luat legatura cu parintii victimei. Am trecut printr-un moment care mi-a marcat viata. Am suferit psihic si emotional. De aceea nici astazi nu sunt in stare sa vorbesc despre asta, a mai adaugat Ramiro.
intrebat de avocata familiei Voicu daca in timp ce se afla la volan, inainte de impactul cu autoturismul condus de tanarul jandarm, era angrenat intr-o alta activitate, Ramiro a raspuns: Doar conduceam. Nu vorbeam la telefon, nu discutam cu persoana de langa mine, nu aveam alta activitate.
Tot la termenul de ieri, avocata lui Ramiro a cerut restituirea dosarului la Parchet in vederea refacerii rechizitoriului, argumentand ca in rechizitoriu se infirma rezultatul alcoolemiei (n.r cel stabilit in urma recalcularii) si se face trimitere in judecata pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice. Cererea a fost insa respinsa de catre instanta de judecata.

Fostul presedinte al TNL Slatina a fost trimis in judecata, in august 2011, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Imediat dupa accidentul petrecut in noaptea de 18 spre 19 octombrie 2010 in urma caruia Cristinel Voicu si-a pierdut viata, Ramiro Vasile a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicand o alcoolemie de 0.48 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. Probele de sange recoltate in aceeasi noapte au indicat o alcoolemie de 1.18, insa, dupa recalculare, aceasta a scazut la 0.30 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți