8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul Marin Bobes, inca in perioada de proba la PSD

- Advertisement -

Trei din cei patru parlamentari olteni ai PSD au declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca vor candida pentru cate un nou mandat pe aceleasi colegii pe care au fost alesi. Singurul care a avut unele rezerve, recunoscand ca este inca in probe la PSD a fost deputatul Marin Bobes.
Eu sunt deputat PSD, agenda mea astazi, in zilele si-n lunile urmatoare este sa organizez cat mai bine Colegiul 3. Conducerea partidului m-a delegat pentru a castiga cu un procent cat mai mare alegerile locale. Pana la toamna mai sunt multe etape, personal imi doresc sa candidez dar pana atunci probabil ca rezultatele muncii mele si ale colegilor mei vor dovedi daca merit sau nu merit sa-mi continui aceasta activitate ca deputat in Colegiu 3, a spus Bobes. Surse din PSD sustin ca deputatul a devenit extrem de rezervat in declaratii pentru ca in carti pentru colegiul sau sunt alti doi membri PSD – Emil Mot, directorul DGASPC Olt, si medicul neurolog Renica Diaconescu.
Atat senatorul Dan sova cat si deputatul Florin Iordache au declarat ca vor candida pe aceleasi colegii.
in fata noastra in primul rand stau alegerile locale, la ora actuala prioritatea este sa ne organizam pentru a obtine un scor cat mai bun. in ceea ce priveste alegerile parlamentare care vor fi la toamna la termen, sau poate vor fi alegeri anticipate asa cum ne dorim, vom candida fiecare in colegiul care-l are. Ce stiu eu este ca exista o hotarare a BPN ca fiecare parlamentar sa-si pastreze colegiul, a spus Iordache
O pozitie foarte ferma pe tema candidaturii sale a avut si plimbaretul deputat Nicolae Stan, hotarat sa candideze pe acelasi colegiu chiar daca va fi trimis la plimbare de conducerea PSD.
Voi candida pe acelasi Colegiu 2 Scornicesti. La nivel de USL s-a stabilit clar ca parlamentarii pe care USL ii are la ora actuala sa-si pastreze posturile. si daca partidul ma va trimite la plimbare, eu voi candida oricum pe acelasi colegiu, a spus Stan.

Stanescu spera ca USL sa castige 100 de primarii in judet

Prezent la conferinta de presa, Paul Stanescu, presedintele PSD Olt, a afirmat ca spera ca USL sa obtina la nivelul judetului Olt cel putin 100 de mandate de primar din cele 112 existente. Acesta a precizat ca vineri, in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean, au fost stabiliti candidatii PSD pentru 90 de localitati din judet.
Scopul nostru este ca la nivel de USL sa luam cel putin 100 de primarii din 112 cate sunt in judet. Cred ca ceea ce ne-am propus are un suport real, pentru ca la ora actuala, la nivelul judetului sunt 70 de primarii conduse de primari PSD si 20 conduse de primari PNL. Azi (n.r. – vineri) am definitivat aproape 90 de localitati din cele 112, deci sunt localitati unde am finalizat candidaturile si formulele in care mergem, mai ramane ca in perioada urmatoare sa stabilim restul. Pana pe 15 martie noi ca partid, ca USL, trebuie sa transmitem situatia la Bucuresti cu candidatii nostri la functia de primar, presedinte al CJ, consilieri locali si judeteni, a spus Stanescu.
Acesta a precizat ca in majoritatea localitatilor vor fi sustinuti primarii in functie, dar vor fi si cazuri in care actualii edili vor candida pe listele de consilieri, urmand sa fie sustinuti apoi pentru posturile de viceprimari. Un exemplu in acest sens este localitatea Brancoveni, unde, potrivit celor declarate de Stanescu, actualul primar nu sta deloc bine in sondaje, motiv pentru care nu va mai fi candidatul PSD, dar va fi sustinut pentru pozitia de viceprimar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți