4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cornel Fulga, vinovat in cazul mortii pacientului din Ganeasa

- Advertisement -

La sosirea echipajului de ambulanta cu pacientul Mitrache Marin, medicul Cornel Fulga nu a efectuat primirea bolnavului in una din camerele de primire ale UPU, nu a examinat pacientul, nu a efectuat evaluarea primara si secundara a pacientului, nu a efectuat nici o manevra terapeutica de urgenta si nu a recomandat investigatii si tratament de urgenta, ne-a declarat medicul Liviu Radu, presedintele Comisiei de Disciplina.

Pacientul nici macar nu a fost dat jos din ambulanta

Mai mult decat atat, medicul i-a intocmit bolnavului foaie de prezentare la UPU fara ca acesta sa fi fost macar dat jos din ambulanta.
La Spitalul Judetean Slatina, unde a fost transportat pacientul, nici un alt cadru medical nu a examinat pacientul, care de altfel nici nu a coborat din ambulanta, asistenta de pe ambulanta deplasandu-se la UPU iar la revenire solicitandu-le politistilor sa insoteasca echipajul pe strada Daganesti, la sectia Psihiatrie, unde pacientul a ramas internat, se precizeaza in raportul intocmit de Comisia de Disciplina.
in schimb insa, in nota explicativa doctorul Fulga a declarat ca, dupa efectuarea fisei UPU in serviciul triaj, a efectuat examinarea pacientului la ora 16:00, constatand ca era agitat psihomotor, necooperant si prezenta halena etanolica. Examinarea pacientului a fost insa infirmata si de cei doi politisti care au insotit bolnavul dar si de catre asistentele medicale care au fost de serviciu in ziua respectiva in UPU, acestia precizand ca nimeni din cadrul Unitatii de Primiri Urgente a SJU Slatina nu a examinat pacientul.
De asemenea, in urma analizarii foii de prezentare la UPU Comisia de Disciplina a constatat ca la rubrica anamneza ( n.r procedeul de obtinere a informatiei in cursul unei investigatii clinice) este consemnat pacientul este recalcitrant…nu poate fi examinat desi la examenul obiectiv este bifat ca totul fiind in limite normale cu exceptia rubricii neuropsihiatrie unde este bifat agitatie-tulburari de comportament. Mai mult, medicul Fulga a stabilit diagnosticul Stare de ebrietate – agitatie psihomotorie si a decis transferul pacientului la sectia de Psihiatrie de pe strada Draganesti.

Agitat dar nu beat

Marin Mitrache a fost transportat cu acelasi echipaj de Ambulanta, insotit de echipajul de politie, la sectia de Psihiatrie de pe Draganesti, unde a fost examinat de catre medicul de garda, dr. Angela Dumitrescu, care a dispus internarea lui in sectie cu diagnosticul agitatie psihomotorie, fara a confirma diagnosticul de stare de ebrietate si fara a consemna halena etanolica. Acelasi medic a recomandat administrarea de diazepam intramuscular, supravegherea atenta si hidratarea orala a pacientului. Din notele explicative date in fata Comisiei de Disciplina de catre medicul de garda si de asistentele medicale rezulta ca pacientul a fost supravegheat pe perioada internarii, evolutia acestuia fiind stationara pana in jurul orei 00:20, cand s-a constatat o agravare brusca a starii generale cu pierderea starii de constienta, absenta pulsului si a respiratiei. Pacientul a fost supus manevrelor de resuscitare de catre personalul medical al sectiei si de catre echipajul de pe ambulanta, solicitat prin 112, insa fara rezultat, la ora 00:56 fiind constatat decesul.

Sanctionat disciplinar

Toate aceste concluzii au fost inaintate conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Comisia de Diciplina propunand ca doctorul Fulga sa fie sanctionat disciplinar conform Codului Muncii.
O decizie definitiva in cazul doctorului Fulga va fi luata dupa ce vom primi raportul de la Ministrul Sanatatii si concluziile anchetei Colegiului Medicilor. La ora actuala contractul de munca al doctorului Fulga este suspendat. Din punctul meu de vedere o greseala de genul acesta, care duce la pierderea unei vieti omenesti, trebuie sanctionata radical. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre o greseala repetata, a declarat dr. Andrei Iordache, managerul SJU Slatina.
Este pentru a doua oara cand medicul Cornel Fulga este acuzat de moartea unui pacient. in ianuarie 2009, acesta a fost dat afara din spital dupa ce in timpul garzii sale un batran din Draganesti Olt, plimbat ore in sir intre sectiile spitalului, a fost lasat sa moara pe un scaun cu rotile in sala de asteptare. Cornel Fulga a dat atunci spitalul in judecata, iar in 2011 a fost repus in functie dupa ce judecatorii i-au dat castig de cauza.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți