11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dezbatere publica organizata de liberalele din Olt pe tema introducerii clasei pregatitoare

- Advertisement -

Gherghina Ionita, presedintele Organizatiei de Femei Liberale (OFL) Olt, sustine ca guvernul da dovada de incompetenta si amatorism in cazul metodologiei privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I.
Pentru clasa pregatitoare nimeni nu este pregatit. scolile nu au spatii amenajate, mobilier adecvat, material didactic, dar nici cadre didactice formate. Singurele cadre didactice care au pregatirea necesara pentru a desfasura activitati cu copiii de sase ani sunt educatoarele. Procedura de inscriere intr-un calendar complicat si sub directa coordonare a inspectoratelor scolare ii bulverseaza pe parinti, care sunt obligati sa-si inscrie copiii la scoala de circumscriptie si, doar daca raman locuri libere, la scoala preferata. Programele pentru clasa pregatitoare au fost elaborate in pripa si afisate in data de 29.02.2012 la presiunea parintilor si mass-mediei. Calitatea lor este discutabila.
Prin inscrierea copiilor in clasa pregatitoare se urmareste doar aplicarea art. 16 alineatul 1 din Legea Educatiei. care prevede ca invatamantul obligatoriu este de 10 clase si cuprinde invatamantul primar si cel gimnazial. Practic prin aceasta se urmareste ca tot mai putini tineri romani sa urmeze studii liceale, sustine presedinta OFL Olt.
Aceasta a precizat ca femeile liberale nu sunt impotriva reformei sistemului de invatamant, ci, dimpotriva, considera ca tinerii au dreptul la o educatie de calitate care trebuie sa le permita integrarea pe o piata a muncii tot mai globalizata.
Ghinionul nostru este ca reforma presedintelui Basescu in Educatie, ca si in alte domenii, nu inseamna o ameliorare sau un progres, ci doar haos si suferinta pentru poporul care este vesnic intr-o lupta cu statul caruia-i plateste impozite si taxe, teoretic, pentru a-l proteja sau a-i oferi in schimb diferite servicii cum ar fi sanatatea sau educatia, a adaugat Gherghina Ionita.
La dezbaterea de maine sunt invitati sa participe atat parinti si cadre didactice, cat si reprezentanti ai societatii civile si ai administratiilor locale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți