-0.5 C
Slatina
sâmbătă,4 ianuarie,2025

Ultimele Articole

Miscarea Populara, sarcina toxica la Olt

- Advertisement -

Unda verde data de conducerea centrala a PDL organizatiilor judetene pentru incheierea unor aliante cu alte formatiuni politice sub sigla Miscarea Populara pare din start sortita esecului la Olt. Reprezentantii PDL Olt sustin ca nu vad ce avantaje le-ar putea aduce aceste aliante si par decisi sa abordeze alegerile locale pe cont propriu. in ecuatiile lor politice nu intra nici macar progresistii, parteneri consacrati ai coalitiei la nivel central.

Joi, in cadrul Biroului Permanent Judetean, va fi luata o decizie in acest sens. Punctul meu de vedere personal, pe care am sa-l exprim si am sa-l sustin in sedinta, este ca la nivelul judetului PDL sa participe singur la alegerile locale, urmand ca dupa validarea prin vot la alegerile locale a tuturor formatiunilor politice sa discutam despre eventuale aliante electorale pentru alegerile parlamentare, in functie de scoruri, de numarul de primari si de geografia politica a primariilor obtinute de fiecare partid in parte. Asa mi se pare corect si normal, sa discutam pentru toamna de eventuale aliante locale, dar numai dupa ce o sa vedem zestrea obtinuta si validata prin vot de fiecare partid, adica sa discutam pe cifre, pe statistica si pe realitate, nu pe vorbe, a declarat deputatul Daniel Barbulescu, prim vicepresedinte al PDL Olt.
in opinia acestuia, la nivel de judet nu ar fi necesara nici o colaborare oficializata prin protocol cu UNPR-ul, demers aflat in lucru la conducerea centrala a partidului, prin care se doreste sustinerea unor candidati comuni.
in ceea ce priveste protocolul cu UNPR, daca se va lua o decizie la nivel central, nu vom avea incotro si o vom respecta. Vom discuta si acest aspect in BPJ si vom lua o hotarare care va fi respectata de toti membrii de partid. Din punctul meu de vedere, nu cred insa ca avem nevoie de o colaborare oficializata cu UNPR-ul la nivelul judetului Olt. Mi-as dori sa participam fiecare separat la alegerile locale, sa vedem cati primari obtinem si noi, si ei, si dupa aceea sa stam de vorba si sa vedem unde ne putem ajuta reciproc. Acesta este punctul meu de vedere, pentru ca la Caracal consider ca PDL are un candidat cu sanse mari de castig, la Slatina de asemenea, nu cred ca avem nevoie de sprijin de la alte partide. Consider ca cei 19 primari in functie, validati de BPJ al PDL Olt pentru un nou mandat, au sanse de peste 90% sa castige alegerile. Sunt absolut sigur ca, avand in vedere faptul ca va iesi primar cel care obtine cel mai mare numar de voturi, PDL-ul este ca si castigator in acele 19 localitati si ne batem cu sanse mari in alte 20 de localitati. Eu mizez pe cel putin 30 de primari ai PDL Olt la locale.
As vrea sa ne masuram, sa ne validam prin voturi forta fiecarui partid, apoi sa discutam pe lucruri concrete, nu pe povesti. Chiar nu vad ce plus ar obtine PDL la Olt daca am semna vreun protocol de colaborare cu UNPR, a spus deputatul, care a mai afirmat ca este chiar extrem de curios sa vada cati primari va reusi sa scoata UNPR la Olt.
Pozitia democrat liberalului fata de partenerii de coalitie progresisti nu este una surprinzatoare, avand in vedere faptul ca relatiile celor doua formatiuni politice au fost mai tot timpul incordate pe plan local. Mai mult chiar, in ultimele declaratii publice pe aceasta tema, Darius Valcov, presedintele PDL Olt, afirma ca intre PDL si UNPR nu exista nici un fel de colaborare la nivel local, din motive care nu tin de eventuale neintelegeri intre presedintii de organizatii, ci de inexistenta UNPR la Olt.
Care UNPR Olt, din cine este format? Aratati-mi inca doi membri in afara de presedinte, ca vorbim de un grup pe care eu nu-l identific, nu pot sa identific UNPR-ul la Olt, declara Valcov in urma cu aproximativ o luna.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți