13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Clasa pregatitoare ar trebui amanata pentru anul scolar 2013-2014, spun sindicalistii

- Advertisement -

Din pacate, si vechea si actuala conducere a Ministerului, mai mult urmareste evolutia invatamantului in plan virtual, si nu in plan real. Asta este concluzia la care am ajuns, adica lucrurile din sediul MECTS se vad roz, insa realitatea este altfel. Faptul ca societatea e in momentul de fata bulversata nu e altceva decat un argument in plus fata de ceea ce noi am solicitat. O data, in ceea ce priveste infrastructura, vorbim aici de spatii adecvate – sali, mobilier – Ministerul nu e pregatit; de asemenea, in ceea ce priveste elaborarea documentelor scolare si in primul rand a planurilor cadru si a programelor scolare, in special de cele care tin de clasa pregatitoare, apoi familiarizarea resurselor umane, pentru ca e nevoie de niste stagii de pregatire a acestor cadre didactice care ar urma sa predea la clasa pregatitoare, a explicat Ionel Barbu, presedintele Sindicatului invatamantului Preuniversitar Olt.
in opinia acestuia, o solutie ar fi amanarea intregului proces de inscriere la clasa pregatitoare, pentru inca un an de zile, pentru a se putea organiza totul ca la carte. Mai intelept ar fi ca Ministerul sa realizeze ca tot ceea ce ar trebui sa faca pentru ca lucrurile sa decurga cat de cat normal, ar fi sa prelungeasca termenul, si eventual, aceasta clasa pregatitoare sa faca obiectul anului scolar 2013-2014, pana atunci fiind timp suficient ca unitatile de invatamant, administratiile locale sa rezolve toate problemele, infrastructura, elaborarea documentelor scolare, dar nu in ultimul rand organizarea unor cursuri privind familiarizarea cadrelor didactice care vor preda. Ordinul privind inscrierile, prevederile din acel ordin, nu au nimic in comun cu un stat european, un stat democratic. Faptul ca un minister de resort vine cu astfel de reglementari, nelasandu-i parintelui posibilitatea sa aleaga pentru propriul copil este deja, zic eu prea mult, si cred ca atat Funeriu, cat si Baba vor ramane in istoria invatamantului ca doua pete negre, a spus acesta.
Ionel Barbu spune ca toate aceste solicitari au fost trimise la minister, insa ministrul a cerut timp sa analizeze propunerile. Ar trebui un respect mai mare pentru parinti. Tot ce s-a facut s-a facut pe fuga, prin asumarea raspunderii, si consecintele nu ne duc decat la o concluzie foarte clara, ca tot ce s-a intamplat, si ce urmeaza sa se intample, noi am prevazut dinainte. Vom avea discutii si saptamana viitoare; noi ne dorim un dialog real, tot ceea ce transmitem o facem din ceea ce inregistram cu colegii nostri, cu parintii, cu reprezentanti ai societatii civile, a adaugat Ionel Barbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți