23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Dan sova, destituit de Ponta din functia de purtator de cuvant

- Advertisement -

Afirmatiile acestuia, de genul pe teritoriul Romaniei nici un evreu nu a avut de suferit si asta se datoreaza lui Antonescu, au starnit indignarea comunitatilor evreiesti si numeroase critici. Prin intermediul unui comunicat de presa, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania isi exprima profundul dezacord si totodata indignarea fata de mesajele negationiste ale senatorului.
Afirmatii precum la Pogromul din Iasi au murit 24 de evrei, armata germana este responsabila pentru evenimentele din Iasi sau pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit reprezinta declaratii care neaga Holocaustul evreilor din Romania si responsabilitatea Guvernului criminalului Ion Antonescu pentru uciderea a peste 250.000 de evrei romani si ucraineni. Acest lucru este cu atat mai grav cu cat Guvernul Romaniei, in iunie 2011, a comemorat 70 de ani de la Pogromul din Iasi, Consiliul Local si Primaria Municipiului Iasi au acordat titlul de cetatean de onoare pentru 6 supravietuitori ai Pogromului de la Iasi, iar Institutul Elie Wiesel a descoperit, in toamna anului 2010, o groapa comuna, la 16 km de Iasi cu 36 de victime evrei. Consideram ca, asemenea pareri exprimate pe spatiul public, care desconsidera memoria victimelor Holocaustului din Romania, sunt in contradictie cu prevederile legii 107/2006 privind interzicerea negarii Holocaustului, se precizeaza in comunicat.
in urma reactiilor, sova si-a cerut scuze, precizand ca in emisiunea respectiva a incercat de fapt sa sublinieze ideea ca romanii nu si-au dorit aceste lucruri, ci contextul istoric nefericit si politica nazista au fost cele care au determinat acele evenimente.
Regret profund daca declaratiile mele au fost interpretare in sensul in care as fi negat, fie si o secunda, suferintele poporului evreu si vinovatiile autoritatilor romane de atunci, a spus senatorul.

Ponta: Dan sova nu are nici o scuza pentru ce a spus!

PSD s-a distantat prompt de declaratiile purtatorului sau de cuvant, exprimandu-si dezacordul fata de mesajul public pe care acesta l-a transmis. Gafa senatorului l-a costat pe acesta si functia de purtator de cuvant, in care fusese numit recent. intr-o postare pe blogul personal, Victor Ponta, presedintele PSD, afirma ca Dan sova a facut o mare gafa, precizand totodata ca acesta nu are nici o scuza pentru ceea ce a spus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți