21.2 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

1.306 olteni raman in continuare cu ajutoarele sociale suspendate din cauza datoriilor la bugetele locale

- Advertisement -

Legea Asistentei Sociale, intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, prevedea, printre altele, ca beneficiarii acestor ajutoare sa fie suspendati de la plata in cazul in care, pana la 31 ianuarie 2012, nu si-au achitat impozitele catre bugetele locale. in urma verificarilor, 1.497 beneficiari olteni au fost suspendati de la plata drepturilor; din numarul total, cele mai multe suspendari au fost la plata alocatiei pentru sustinerea familiei – 881, urmate de cele la venitul minim garantat – 483, si indemnizatia de crestere a copilului – 123. La aproape o luna si jumatate de la suspendarea acestor drepturi, o foarte mare parte din beneficiari nu au reusit sa isi achite datoriile catre stat. Potrivit celor declarate de Catalin Davidescu, directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), de la 1 februarie si pana acum, doar 181 de beneficiari si-au achitat impozitele restante catre bugetele locale: 121 de la alocatia pentru sustinerea familiei, 37 de la venit minim garantat si 23 de la indemnizatia de crestere a copilului.

30 de suspendari de la plata in Slatina

Potrivit informatiilor oficiale, la nivelul municipiului Slatina, 30 de beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei si venitului minim garantat au fost suspendati de la plata acestor drepturi; in unele cazuri, datoriile acumulate din anii anteriori s-au ridicat la suma de 5.889 de lei. Din cele 293 de dosare in plata pentru venit minim garantat (ajutor social), 10 au fost suspendate de la 1 februarie; acelasi lucru s-a intamplat si pentru 20 de beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei, dintr-un total de aproape 320 de dosare in plata.
Potrivit legii, dupa achitarea datoriilor, reluarea platii se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia, inclusiv pentru drepturile cuvenite in perioada suspendarii. Daca in termen de cinci luni beneficiarul nu-si achita obligatiile, AJPIS dispune incetarea dreptului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți