22.3 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

Solariile si livezile, afectate de vremea geroasa din februarie

- Advertisement -

Directorul DADR Olt, Dan Baragan, a declarat luni pentru Agerpres ca fermierii au raportat ca fiind afectate si livezile de cais si piersic precum si vita de vie. Potrivit lui Baragan in judet sunt solarii in care se cultiva legume pe o suprafata de 600 de hectare si din cauza vantului si caderilor masive de zapada de la inceputul lunii februarie s-au prabusit solariile infiintate pe o suprafata de 1,5 hectare. in acestea erau cultivate legume de primavara, precum ceapa, usturoi, salata, ridichi.
Gerul din lunile precedente a afectat si livezile din judet, pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare, cele mai mari probleme fiind observate la livezile de cais si piersic, ce se intind pe o suprafata de circa 55 de hectare.
Baragan a mai spus ca si viile nobile au avut de suferit din cauza gerului si din 1.700 hectare cu vita de vie nobila peste 700 de hectare sunt afectate, conform declaratiilor fermierilor depuse la primarii si DADR Olt. La viile nobile au fost probleme, insa la cele hibride nu, pentru ca acestea sunt rezistente. O situatie exacta a pagubelor produse de ger si caderile masive de zapada vom avea in luna aprilie, pana atunci specialistii nostri urmand sa se deplaseze in teren pentru evaluari la fata locului. Este posibil sa fi fost afectat si graul, fermierii au raportat o suprafata de 500 de hectare cultivata cu grau afectata de ger, dar deocamdata e prematur sa ne pronuntam. Abia au inceput evalurarile a explicat seful DADR Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți