21.2 C
Slatina
sâmbătă,18 mai,2024

Ultimele Articole

261 cadre didactice oltene vor sa faca parte din Corpul National de Experti in Management Educational

- Advertisement -

Potrivit inspectorului scolar adjunct, Geanina Pirvu, cei 261 de candidati isi vor depune portofoliile in intervalul 14-20 martie la Inspectoratul scolar Judetean, pentru a fi evaluate de comisia constituita la IsJ. in aceasta perioada, ei vin sa-si depuna dosarele, care vor fi evaluate tinandu-se cont de niste criterii eliminatorii; fiecare candidat trebuie sa aiba 60 de credite in programe de management educational, sa fie titular intr-o unitate de invatamant si sa aiba cel putin gradul II, sa fi obtinut calificativul foarte bine in ultimii 4 ani, sa nu fi fost sanctionat disciplinar, si sa nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o functie de conducere, indrumare sau control in invatamant prin hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare penala. in urma evaluarii, candidatul trebuie sa cumuleze 70 de puncte pentru a promova, a explicat aceasta. Dosarele profesorilor si directorilor din judet vor fi evaluate de comisia de la IsJ, iar dosarele inspectorilor scolari vor fi evaluate de o comisie de la Ministerul Educatiei, a mai spus Geanina Pirvu. Conform calendarului de desfasurare a concursului, pana pe 22 martie IsJ va trimite la MECTS lista candidatilor declarati admisi, care ocupa functii de control sau de indrumare din cadrul institutiei oltene, precum si dosarele acestora. intre 23 martie si 5 aprilie, comisiile de evaluare din cadrul IsJ si MECTS vor evalua portofoliile acestora, urmand ca pe 6 aprilie sa fie validate de Consiliul de Administratie din cadrul IsJ rezultatele selectiei, in ordinea descrescatoare a punctajelor; tot in aceeasi zi, MECTS va transmite IsJ Olt rezultatele evaluarii comisiei din cadrul ministerului.
intre 9-13 aprilie urmeaza o perioada de contestatii pentru cadrele didactice nemultumite de rezultate, iar pe 20 vor fi afisate rezultatele finale. La sfarsitul lunii aprilie, intre 23-24, IsJ va trmite la Minister listele cuprinzand candidatii promovati, iar pe 30 aprilie MECTS va emite ordinul prin care cadrele didactice promovate vor fi inscrise in Registrul National al Expertilor in Management Educational.
Conform metodologiei, doar cadrele didactice care fac parte din acest Corp de Experti mai pot sa ocupe o functie de conducere, respectiv inspector general sau adjunct, director de scoala, al Casei Corpului Didactic sau al Palatului Copiilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți