20.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Accidentele vasculare, in crestere. Nu ignora simptomele!

- Advertisement -

Comasate, numarul accidentelor vasculare de luna aceasta ajunge la 60 de cazuri, a spus Renica Diaconescu. Potrivit acestuia, principala cauza a accidentelor vasculare este hipertensiunea arteriala netratata (foarte multi pacienti incep tratamentul, apoi il abandoneaza); de asemenea, accidentele vasculare se mai produc si de la alimentatia bogata in grasimi cu colesterol crescut, de la alcool, tutun, diabet zaharat.

Este mai usor sa previi un accident, decat sa-l tratezi

Prin tratarea factorilor de risc putem preveni un accident vascular. Este mult mai usor sa previi un accident vascular, decat sa-l tratezi. Tratarea hipertensiunii arteriale se face printr-un regim alimentar sarac in grasimi alimentare si cu un tratament corespunzator. De asemenea, se mai poate preveni si prin tratarea diabetului, evitarea fumatului si a consumului excesiv de alcool, iar lista poate continua, a adaugat seful sectiei Neurologie.
Pacientul poate sa-si dea sema atunci cand urmeaza sa faca un accident vascular cerebral dupa anumite semne cum ar fi sa nu-si mai simta mana sau piciorul pe o parte a corpului, dar isi poate reveni in cateva minute sau cateva ore. Potrivit medicilor, acesta este semnul ca va veni si accidentul vascular cerebral in cateva zile. Cu privire, la atacurile ischemice tranzitorii semnele inaintea acestora sunt paresteziile, amortirea mainii, ametelile, tulburarile de echilibru si durerile de cap pentru anevrismele cerebrale cu hemoragii ulterioare. Sunt destule semne inaintea atacurile, de aceea este bine sa te prezinti la medicul de familie, si este bine sa te vada din timp un medic neurolog, a conchis Renica Diaconescu. La SJU Slatina exista un aparat medical, in cadrul sectiei de neurologie, cu ajutorul caruia medicii pot controla pacientii cu amenintari de accidente vasculare cerebrale pentru a le putea depista la timp.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți