16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Asiguratii olteni asteapta sa primesca dispozitivele medicale

- Advertisement -

Potrivit informatiilor furnizate de CAS Olt, pe lista de asteptare se aflau, la inceputul lunii martie, 403 cereri cu o valoare de 356.622,27 lei, dintre care 132 cereri pentru proteze auditive; 27 cereri de proteze de membre; 91 de cereri pentru mijloace de mers; incaltaminte ortopedice – 18 cereri; cristaline – 23 cereri si 103 cereri pentru orteze. La CAS Olt sunt inregistrati 334 pacienti cu protezare stomii si 91 pacienti beneficiari de aparate de administrare continua cu oxigen pentru care se elibereaza periodic decizii pentru obtinerea acestora. Pana in prezent au fost eliberate 967 decizii in valoare de 723.411,48 lei, a declarat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.
Dispozitivele medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale decontate de Casa de Asigurari de Sanatate sunt: dispozitivele de protezare in domeniul O.R.L, protezele si ortezele pentru membere, orteze pentru coloana vertebrala, dispozitivele de mers, incaltamintea ortopedica, dispozitive pentru deficiente vizuale. De asemenea, asiguratii beneficiaza de lentile intraoculare si proteze oculare. Protezele oculare se acorda doar pentru copii in varsta de pana la 18 ani, ori de cate ori este nevoie. Pe lista dispozitivelor de care beneficiaza asiguratii se mai regasesc echipamente pentru oxigenoterapie, dispozitive pentru protezare stomii si dispozitive pentru incontinenta urinara, a mai spus Constanta Coteneanu.

Conditii

Bolnavii care depun cereri la CAS pentru procurarea dispozitivelor au nevoie de mai multe documente. Pentru obtinerea dispozitivului medical, asiguratul depune o cerere scrisa la CAS, care va fi insotita de actul care atesta calitatea de asigurat, prescriptia medicala pentru dispozitivul medical solicitat, copie dupa actul de identitate, copie dupa certificatul de nastere pentru copiii pana la 14 ani si o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca deficienta nu a aparut in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau sportiv. in situatia in care cererile pentru dispozitive medicale conduc la depasirea fondului lunar aprobat, se intocmesc liste de prioritate. in acest caz, decizia se emite in momentul in care fondul aprobat cu aceasta destinatie permite decontarea dispozitivului medical, in ordinea listei de prioritate, a mai declarat Constanta Coteneanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți