19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Gabi Diaconu: Candidez impotriva lui Darius Valcov si pentru slatineni!

- Advertisement -

De azi incolo intru in linie dreapta pentru candidatura la Primaria municipiului Slatina in calitate de independent, o candidatura care trebuie sa sparga acest blat istoric care este la nivelul municipiului Slatina si al judetului Olt si implica toate partidele din arcul politic de la acest moment. Bineinteles, PP si PRM nu le iau in calcul, le consider create tot de Darius Valcov pentru a rupe din voturile celor care sunt impotriva lui, a spus Diaconu. Acesta a afirmat ca lozinca sa de campanie va fi una simpla – Sa luam primaria inapoi!, argumentand ca a ales acest slogan deoarece considera ca la ora actuala primaria apartine unor grupuri de interese. Criticile lui Diaconu nu s-au indreptat doar catre reprezentantii puterii, ci si catre cei ai opozitiei, care, in opinia sa, au ratat sansa istorica de a castiga Primaria Slatina.
Mi se pare lipsit de respect pentru cetateni acest spectacol mediatic oferit de reprezentantii PDL Olt, care incearca sa acrediteze ideea ca PDL este una la Olt si alta la centru. (…) USL nu va prezenta la Slatina decat umbra unui candidat. Nu se vede absolut nici o activitate a opozitiei si vorbim clar de un blat istoric cum nu a mai existat niciodata de la inceputul vietii democratice in judetul Olt. S-au intors la modul comunist de a face politica, aranjamente pe sub masa, totul de dragul de a isi tine puterea. (…) Nu am de gand sa fac o campanie linistita, nu este stilul meu si nici nu va fi vreodata. USL avea o sansa istorica de a lua Primaria Slatina, dar a ratat-o datorita jocurilor de culise si incapacitatii de a prezenta un candidat, iar in acest peisaj eu vin cu o candidatura atipica la ceea ce vor ei in acest moment, adica liniste si pace, a spus Diaconu.

Planuri

Acesta a mai afirmat ca in perioada urmatoare va demara strangerea celor minim 2.000 de semnaturi necesare acceptarii candidaturii sale, precizand totodata ca intentioneaza sa initieze un referendum local pentru rezilierea contractelor de concesiune a serviciilor din primarie.
in curand voi da drumul la sediul de campanie, voi demara si strangerea de semnaturi. Eu am nevoie de 2.000 de semnaturi minim pentru acceptarea candidaturii. De asemenea, o sa candidez si pe lista de consilieri locali, sper sa reusesc sa constitui o echipa de 3-4 consilieri independenti care sa candideze pe consiliul local astfel incat oricat s-ar lauda, nici un partid sa nu aiba majoritate. in a doua faza voi demara o campanie de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum care sa imputerniceasca rezilierea contractelor de concesiune in toata splendoarea lor, adica toate, de la taiatul frunzei la caini pana la concesiunea cimitirelor pentru ca sunt total daunatoare pentru comunitate. Aceasta concesionare a unor servicii vitale din primarie a fost o mascarada si eu zic ca odata cu data alegerilor locale va trebui sa fortam un referendum local pentru rezilierea acestor contracte, a spus el.

Printr-o sentinta care nu este definitiva, Gabriel Diaconu a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. in cadrul conferintei, acesta a afirmat ca sentinta i se pare total nedreapta, dar nu comenteaza mai mult pentru ca dosarul este inca pe rol.
Trebuie sa trec peste acest moment, in primul rand sentinta nu este definitiva, in al doilea rand nu stiu cum va ramane. Mie mi se pare total nedreapta, pentru ca prezinta pe unul oaie neagra, pe altul oaie alba. Nu vreau sa comentez acum pentru ca este inca pe rol, probabil va fi una din temele de atac ale celor care sunt impotriva mea, mi-o asum asa cum este si nu cred ca trebuia sa stau numai datorita acestei situatii, a conchis el.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți