17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 400 de contracte incheiate de CAS Olt cu furnizorii de servicii medicale in acest an

- Advertisement -

Potrivit situatiei CAS Olt, in vederea furnizarii de servicii medicale in asistenta medicala primara anul acesta au fost incheiate 240 de acte aditionale si trei contracte cu o valoare de peste 24 milioane lei, iar pentru asistenta medicala ambulatorie de specialitate privind specialitatile clinice au fost incheiate 18 contracte pentru 178 medici, din care 155 medici cu activitate in sistemul public, iar 23 medici in sistemul privat.
De asemenea, pentru asistenta medicala ambulatorie de specialitate – paraclinice (analize medicale de laborator) au fost incheiate 31 de contracte, iar pentru medicina dentara, 23 de contracte de furnizare a serviciilor.
Numarul de furnizori de servicii de medicina dentara admisi pentru a intra in relatie contractuala cu CAS Olt in acest an este de 23 furnizori, in structura carora isi desfasoara activitatea un numar de 25 medici de medicina dentara. Pentru medicii care isi desfasoara activitatea in mediul rural, suma stabilita conform criteriilor se majoreaza cu 50%. Avem 19 medici care isi desfasoara activitatea in mediul urban si sase medici care isi desfasoara activitatea in mediul rural, a declarat Ortansa Ciobanu, medic sef in cadrul CAS Olt.
in cadrul farmaciilor, pentru anul acesta 72 de furnizori au contractat servicii, prin 130 puncte de desfacere, din care 100 farmacii si 30 de oficine locale de distributie.
incepand cu luna martie au ramas in contract cu CAS Olt 71 de furnizori, 1 furnizor a reziliat contractul. Sumele aprobate pentru farmacii – peste 40 milioane lei pentru medicamente cu si fara contributie personala (activitate curenta), respectiv 1.785.000 lei pentru pensionarii cu pensii de pana la 700 lei/luna. Singura suma defalcata este pentru pensionarii care au 700 lei pensie. Acestia primesc 40% reducere din medicamente, finantate din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii, a mai spus Ortansa Ciobanu.
Conform raportului au mai fost aprobate pentru anul in curs 64 de cereri pentru dispozitive medicale, suma alocata fiind de 2.081.000 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți