18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Judetul Olt nu apare pe harta punctelor negre

- Advertisement -

Acesta consta in semnalizarea zonelor cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, denumite puncte negre. Aceste puncte negre reprezinta un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, intr-o perioada de 5 ani consecutivi, s-au inregistrat minimum 10 accidente grave de circulatie, soldate cu cel putin 10 persoane decedate sau ranite grav.
Practic, prin implementarea acestui program, soferii vor intalni in trafic un nou indicator rutier care semnaleaza o zona cu risc accidentogen ridicat. Din fericire, in judetul nostru nu a fost identificat niciun sector de drum care sa corespunda criteriilor pentru semnalizarea cu puncte negre. Acest lucru se datoreaza si faptului ca efectivele de politie rutiera actioneaza permanent pentru eliminarea cauzelor care genereaza comiterea accidentelor de circulatie precum si pe sectoarele de drum cu risc accidentogen ridicat, a precizat comisarul sef Ilie Rosu, seful Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Olt. Potrivit acestuia, in prezent numarul accidentelor grave inregistrate pe drumurile din judet este in scadere comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Conform datelor oficiale, la nivel national au fost inventariate 138 puncte negre, in care s-au inregistrat 1517 accidente grave, soldate cu decesul a 569 persoane si ranirea grava a altor 1369. Inventarierea a fost facuta pe baza analizelor de risc rutier efectuate in perioada 2007-2012 de catre Directia Rutiera din I.G.P.R.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți