13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Eleve de la CT Matei Basarab si CN Ionita Asan din Caracal, racolate de proxeneti

- Advertisement -

Ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Olt au efectuat joi dimineata sase perchezitii domiciliare (trei in municipiul Caracal, una in comuna Deveselu si doua in comuna Diosti, judetul Dolj), la domiciliile unor suspecti de proxenetism si trafic de minori. in urma descinderilor au fost depistati Daniel Bogdan, de 39 de ani, Simona Bogdan, de 23 de ani, Nelu Teculescu, de 42 de ani, toti din municipiul Caracal, Danut Cret, de 17 ani, din comuna Deveselu, Marinel Lautaru, de 42 ani, Daniel Marin, de 29 de ani, din comuna Diosti, judetul Dolj si Vizante Patru, din judetul Dolj. Potrivit politistilor, acestia, in perioada martie 2011 – aprilie 2012, au recrutat tinere si minore, in special eleve, pe care, prin obtinerea consimtamantului acestora, santaj sau amenintari, le-au determinat sa intretina raporturi sexuale cu diferiti barbati racolati de catre acestia, insusindu-si sumele de bani rezultati. Actele sexuale se consumau, de regula, la domiciliul a doi dintre membrii grupului infractional, din municipiul Caracal, ori la trei unitati hoteliere din aceeasi localitate, iar tinerele erau inregistrate audio-video in timpul intretinerii raporturilor sexuale, in scopul santajarii lor ulterioare. De asemenea, o parte dintre tinere erau pregatite pentru a fi traficate, prin intermediul unor retele de proxeneti, in Austria si Belgia, se precizeaza intr-un comunicat de presa al IGPR.

Beneficii de peste 65.000 lei

Majoritatea victimelor sunt eleve la Colegiul Tehnic Matei Basarab si la Colegiul National Ionita Asan din Caracal. Anchetatorii spun ca suspectii solicitau de la clientii acestora sume cuprinse intre 100 si 300 de lei pentru un act sexual, iar din aceasta suma fetele beneficiau doar de 10 lei, bani pentru taxi. Pana in prezent, au fost identificate 25 de tinere expoloatate sexual, dintre care 18 minore, membrii gruparii obtinand peste 65.000 de lei. in urma perchezitiilor, oamenii legii au ridicat calculatoare si dispozitive pe care erau stocate filmuletele cu minorele.

Pompieri proxeneti

Doi dintre membrii gruparii sunt subofiteri in cadrul ISU Olt, Nelu Teculescu fiind angajat al Subunitatii de Pompieri Caracal, iar Marin Daniel la Unitatea de Pompieri din Osica de Sus. Cei doi erau angajati din anul 2006, ambii fiind soferi pe autospecialele de interventie. Atat ei cat si ceilalti cinci invinutiti vor fi prezentati Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți