20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

sapte olteni au beneficiat de tratament in strainatate de la inceputul anului

- Advertisement -

Singura conditie pentru compensarea tratamentului/interventiilor este ca acestea sa nu poata fi realizate in tara.
Potrivit reprezentantilor CAS Olt, de la inceputul anului sapte olteni au beneficiat de tratament in strainatate prin intermediul acestor formulare. Cele sapte formulare E 112 au fost eliberate pentru afectiuni de natura oncologica, afectiuni neurologice, boli ale sistemului respirator si boli ale sistemului circulator, fiind emise pentru Germania, Franta si Italia.
Anul trecut au fost eliberate 15 astfel de formulare.
Pe tot parcursul anului trecut 15 persoane au beneficiat de tratament in strainatate. Afectiunile pentru care au fost solicitate anul trecut aceste formulare au fost de natura oncologica si boli ale sistemului circulator, a declarat Constanta Coteneanu, purtator de cuvant al CAS Olt.

Documente necesare pentru obtinerea formularului

Pentru a avea dreptul la serviciile oferite in strainatate prin intermediul acestui formular, persoana respectiva trebuie sa fie platitoare de cotizatie la fondul unic al asigurarilor de sanatate. De asemenea, solicitantul trebuie sa depuna la CAS o cerere scrisa, dovada calitatii de asigurat, copie dupa actul de identitate, un dosar si un raport medical.
Asiguratii care solicita eliberarea formularului E112 trebuie sa depuna la CAS documente necesare precum cerere; copie a actului de identitate sau, dupa caz, a certificatului de nastere; un raport medical care va contine recomandarea pentru efectuarea tratamentului in strainatate; dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului si faptul ca serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat intr-un interval de timp normal in nici una din unitatile sanitare din Romania, a explicat Constanta Coteneanu. Aceasta a mai precizat si ca de asemenea, mai este necesara o confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical in perioada indicata de persoana solicitanta. in situatia in care asiguratul isi schimba resedinta va prezenta si un inscris medical din care sa rezulte ca deplasarea nu aduce prejudicii starii de sanatate sau primirii tratamentului medical.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți