11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bacalaureatul si Evaluarea Nationala, supravegheate video in Olt

- Advertisement -

Toate centrele de examen din unitatile scolare vor fi supravegheate in acest fel, indiferent ca e vorba de sistem centralizat ori webcam-uri. Potrivit Geaninei Pirvu, inspectorul scolar general adjunct, in sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute, directorii de scoli au fost sfatuiti sa-si ia toate masurile de precautie pentru ca elevii sa fie urmariti de camere pe durata testelor.

Examenele de final de ciclu, respectiv clasa a VIII-a si a XII-a, se vor desfasura in acest an sub ochii vigilenti ai camerelor video. Chiar daca in prezent, in Olt mai sunt unitati scolare unde nu sunt instalate astfel de sisteme, directorii au obligatia sa le asigure pana la inceperea examenelor. Vineri am avut o sedinta cu directorii si le-am spus ca acolo unde nu exista sistem supravegheat video, sa se instaleze camere web. Indiferent ce varianta aleg, toate centrele de examen trebuie sa aiba supraveghere video, a declarat Geanina Pirvu.
Pana la examenele propriu-zise, pe elevi ii asteapta simularile, programate de Inspectoratul scolar pentru 2, 3 si 4 mai. si la simulari, in functie de decizia scolii, elevii ar putea fi supravegheati de camerele video.

Bac-ul incepe pe 11 iunie, Evaluarea pe 25 iunie

Cele doua examene de final de ciclu de invatamant se desfasoara conform metodologiei de organizare si desfasurare aprobata prin ordin de ministru, fara modificari fata de anul trecut. Astfel, potrivit calendarului de desfasurare a bacalaureatului, inscrierea candidatilor la prima sesiune de examene se desfasoara intre 28-30 mai; intre 11-13 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A; intre 13-15 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B; intre 18-22 iunie evaluarea competentelor digitale – proba D; intre 25-27 iunie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C; pe 2 iulie va avea loc prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana – proba E)a); pe 3 iulie proba la limba si literatura materna – proba E)b); pe 4 iulie proba obligatorie a profilului – proba E)c); pe 6 iulie va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d); pe 8 iulie se vor afisa rezultatele; pe 9 iulie se vor putea depune contestatiile, intre 08:00-12:00. Pe 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale primei sesiuni de bac 2012.
Evaluarea Nationala se va desfasura intre 15 iunie si 2 iulie. Potrivit calendarului oficial de desfasurare a examenului, intre 18-20 iunie elevii se vor putea inscrie la Evaluarea Nationala; pe 25 iunie va avea loc proba la limba si literatura romana – proba scrisa; pe 26 iunie se va desfasura proba scrisa la limba si literatura materna, iar pe 27 iunie proba la matematica. Rezultatele vor fi afisate pe 29 iunie, pana la ora 14; in aceeasi zi se vor depune si contestatiile, intre 14:00 si 18:00, urmand ca rezultatele finale sa se afiseze pe 2 iulie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți